BREAKING

DONE DEAL | Van Hoorenbeeck zet handtekening: "Ben nu officieel Tukker"

DONE DEAL | Van Hoorenbeeck zet handtekening: "Ben nu officieel Tukker"

Alec van Hoorenbeeck blijft bij FC Twente. De Enschedese club huurt Van Hoorenbeeck dit seizoen met optie tot koop van KV Mechelen. Deze optie van naar verluidt 600.000 euro is gelicht. De 25-jarige Vlaming heeft een contract tot medio 2026 getekend in De Grolsch Veste, waarbij er een optie voor nog een seizoen is opgenomen in de verbintenis.

"Ik ben blij dat ik nu officieel Tukker ben", vertelt een lachende Van Hoorenbeeck op de officiële website van FC Twente. "Ik ben enorm positief verrast door de grootte van de club en hoe FC Twente hier leeft bij de supporters. Dit seizoen heb ik als speler laten zien dat ze op mij kunnen rekenen als ik er moet staan. Ik ben er klaar voor om de komende tijd samen met de club verder te groeien. Ik voel het vertrouwen."

Technisch directeur Arnold Bruggink heeft zijn eerste aankoop voor het nieuwe seizoen binnen. "We zijn heel blij dat Alec nu definitief speler van FC Twente is. Alec is een jongen die uitstekend past bij de club. Op de momenten dat het elftal hem dit seizoen nodig had, heeft hij zich goed laten zien en zijn waarde gehad voor de ploeg. We zijn ervan overtuigd dat Alec de komende jaren bij FC Twente verder kan groeien en een belangrijke rol kan vervullen", besluit Bruggink.

Van Hoorenbeeck moet het bij FC Twente als vierde centrumverdediger voornamelijk doen met invalbeurten. Nog maar drie keer stond de 25-jarige Belg in de basis, tienmaal was hij invaller. Van Hoorenbeeck wordt voornamelijk geloofd om zijn karakter: hoe weinig minuten hij ook krijgt, de verdediger klapt er altijd vol in. Van Hoorenbeeck werd al meermaals ingewisseld om een overwinning over de streep te trekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties