BREAKING

FC Twente concreet voor twee transfervrij backs NEC

FC Twente concreet voor twee transfervrij backs NEC

FC Twente heeft interesse in twee spelers van NEC Nijmegen. De eerste naam is die van rechtsback Bart van Rooij. Hij wordt al enige tijd gelinkt aan de Tukkers, maar haalden afgelopen december ook al Alfons Sampsted voor deze positie. Echter moet er ook nog een concurrent bijkomen omdat Joshua Brenet FC Twente na dit seizoen gaat verlaten. Of de transfervrije Van Rooij dat aandurft?

De tweede naam is Souffian El Karouani die ook een aflopend contract heeft. Hij is de linksback van NEC en is net als Van Rooij een vaste waarde in het elftal van Rogier Meijer. Ook voor de linkerkant is FC Twente op zoek naar versterkingen omdat ook daar het nodige zal gaan veranderen. Zeker is dat Salah-Eddine terug zal keren naar Ajax waardoor Gijs Smal als enige linksback overblijf binnen de selectie. De kans bestaat ook dat Smal komende zomer vertrekt.

Hij heeft een aflopend contract en FC Twente zal de optie om deze met één jaar te verlengen gaan lichten. Om een transfervrije uittocht te voorkomen in 2024 is een transfer in de zomer van 2023 zeker niet uitgesloten. Smal heeft al eens uitgesproken te dromen van de Spaanse competitie.

Het nieuws over Van Rooij en El Karouani is afkomstig van NEC algemeen directeur Wilco van Schaik. Hij liet in gesprek met Omroep Gelderland ontvallen dat FC Utrecht, FC Twente en een aantal buitenlandse clubs serieus in de markt zijn voor het tweetal. "We doen er alles aan om ze voor NEC te behouden. Onze technisch directeur Carlos Aalbers is er druk mee omdat we oprecht denken dat het voor beide spelers goed is dat ze zich nog minimaal een jaar in de eredivisie in deze omgeving kunnen ontwikkelen"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties