BREAKING

Noodverordening in Enschede: Hammarby-supporters niet welkom in binnenstad

Noodverordening in Enschede: Hammarby-supporters niet welkom in binnenstad

Aanstaande donderdag speelt FC Twente thuis tegen het Zweedse Hammarby IF. Er zullen 1.500 supporters in het uitvak zitten, maar de verwachting is dat er nog veel meer Zweden naar Enschede zullen komen. Locoburgemeester van de gemeente Enschede Niels van den Berg heeft na overleg met het Openbaar Ministerie besloten om een noodverordening in te stellen voor woensdag en donderdag, zodat er geen confrontaties tussen supporters van beide of andere clubs zullen ontstaan.

De noodverordening houdt in dat supporters die niet voor FC Twente zijn zich woensdag en donderdag niet mogen ophouden in de binnenstad, zo meldt de gemeente Enschede. Donderdagavond is er ook een dancefeest in de binnenstad en vindt de gebruikelijke koopavond plaats. "In het belang van ieders veiligheid is de binnenstad 26 juli en 27 juli niet toegankelijk voor aanhangers van de Zweedse club en andere clubs dan FC Twente om confrontaties tussen supporters te voorkomen", vertelt Van den Berg.

De noodverordening geldt van woensdag 10:00 uur tot vrijdag 10:00 uur. De politie kan tussen die tijden snel ingrijpen om ongeregeldheden te voorkomen. Van den Berg verzoekt horeca-ondernemers en winkeliers in de binnenstad en rondom De Grolsch Veste om op woensdag en donderdag op de terrassen consumpties in plastic bekers te schenken. Donderdag zijn de 1.500 Hammarby-supporters die een kaartje hebben welkom bij een fanzone bij De Grolsch Veste.

Donderdag om 20:00 uur wordt de wedstrijd in De Grolsch Veste gespeeld. Tot dusver zijn er 28.000 kaarten verkocht voor het duel, dat wordt geleid door de Engelse scheidsrechter John Brooks. Wil je er bij zijn? Koop dan kaarten via deze link. Je hebt een clubcard nodig om kaarten te kunnen bestellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties