BREAKING

Primeur: FC Twente maakt financiële klapper met nieuwe kledingsponsor

Primeur: FC Twente maakt financiële klapper met nieuwe kledingsponsor

Op dit moment zijn de Fanstores van FC Twente gesloten wegens grote financiële problemen van Elite Sports Group. Dit is de huidige kledingsponsor, die naast Meyba onder andere ook het merk Hummel voert. Door de ontwikkelingen in Engeland moet FC Twente noodgedwongen op zoek naar een andere partij. Dit wordt Castore, zo meldt Chris Woerts.

In gesprek met Twente Insite laat Woerts weten dat een akkoord niet lang meer op zich laat wachten. "FC Twente en Castore zijn dicht bij een akkoord. De laatste plooien worden nu glad gestreken, maar de deal gaat rond komen. Het gaat om een vijfjarig contract", aldus de marketeer die geregeld aansluit bij Vandaag Inside. Volgens hem maakt FC Twente met de deal een flinke financiële klapper.

De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar FC Twente zal er financieel flink op vooruit gaan. Niet zo vreemd aangezien de deal met Elite Football Group stamt uit 2019 toen de club er een stuk minder rooskleurig voorstond als nu. FC Twente is inmiddels terug in de subtop, waardoor het een veel betere uitgangspositie heeft dan vier jaar geleden.

Castore is net als Elite Sports Group een Brits merk en het hoofdkantoor is gevestigd in Manchester. Het merk heeft deals met een aantal andere voetbalclubs waaronder Feyenoord, Aston Villa, Newcastle United, Sevilla en Bayer Leverkusen. De verwachting is dat Castore direct het stokje over gaat nemen van Elite Sports Group. In dat geval wordt FC Twente de eerste Nederlandse club die de kleding van Castore gaat dragen. De deal met Feyenoord gaat pas in vanaf komend seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties