BREAKING

Supporter gevonden, maar ontkent racistische uitspraken

Supporter gevonden, maar ontkent racistische uitspraken

Afgelopen zondag kreeg de 3-1 overwinning Ajax een vervelend staartje. Ajax-aanvaller Steven Berghuis sloeg een supporter die achter de hekken stond naast de ingang van de Grolsch Veste. De man in kwestie zou Ajax-spits Brian Brobbey racistisch hebben bejegend waarna bij Berghuis de stoppen doorsloegen. Inmiddels heeft FC Twente de supporter in kwestie gevonden en ook gesproken.

In dat gesprek geeft de man aan dat hij geen racistische uitspraken heeft gedaan, maar wel provocerende. Het verhaal van de supporter staat haaks op die van een ooggetuige die zijn verhaal deed aan Tubantia-journalist Leon ten Voorde.

"Iemand meldde zich bij mij en vertelde daar dat Brobbey daar racistisch bejegend werd. Hij zei: ik stond daar met mijn zoon bovenop en we wilden weggaan. We kregen het mee, het is echt gebeurd. Bij de eerste de beste anonieme getuige van iemand die je niet kent, zou ik dit nooit opvoeren. Zeker niet bij zo'n gevoelig onderwerp, je moet daar echt mee oppassen."

FC Twente laat in de Tubantia weten dat de club het gedrag van de supporter afkeurt. Over een eventuele sanctie laat de woordvoerder zich niet uit. "Dit betreft zowel het roepen van de tekst als de reactie van Berghuis. FC Twente hoopt dat spelers na afloop van een wedstrijd normaal handtekeningen kunnen uitdelen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties