Bryan Ruiz trefzeker in derby

Zondagavond speelde Benfica zijn derby tegen Sporting CP. Voor rust werd de toon van de derby al gezet door maar liefst 5 gele kaarten en 3 doelpunten. Ook oud-speler van FC Twente Bryan Ruiz was trefzeker voor zijn ploeg. [google]

In de eerste helft van de wedstrijd wordt een duidelijke derby gespeeld, waar in 45 minuten al vijf gele kaarten vallen. Sporting weet binnen 40 minuten op een 0-3 voorsprong te komen. Het eerst doelpunt in de 9e minuut komt op naam van Teofilo Gutierrez, gevolgd door Islam Slimani die in de 22ste minuut de 0-2 binnen tikt. Bryan Ruiz scoort de 0-3 in de 36ste minuut en incasseert een minuut voor rust de vijfde gele kaart van de helft.

In de tweede helft vallen geen doelpunten meer, maar worden er nog 4 gele kaarten uitgedeeld. De ploeg van Jorge Jesus kan terugkijken op een prima wedstrijd tegen Benfica.