Connect with us

Columns

Column: Contrast

Published

on

jan-streuer-paul-van-der-kraan-presentatie-2020
Foto: Pro Shots

Na een bewogen seizoen waarin Ted van Leeuwen zich andermaal ontpopte als ‘Terror Ted’, een hard klinkende bijnaam verkregen in het tijdperk Van Halst, kunnen we als FC Twente supporters momenteel niets zijn dan: blij verrast met het contrast. 

Beleidsmatig

Waar Ted van Leeuwen jeugd negeerde en bewust leunde op een compleet onervaren technische staf, hetgeen niet meer was dan zijn zonnegod Ferrer-falen bij Vitesse een ijdele herkansing te geven in zijn zoektocht naar de nieuwe Cruijff, zien we dit seizoen een sterk contrast. 

De aangetrokken mensen komen overduidelijk uit een voetbalnetwerk. Elk aangetrokken persoon kan verklaard worden, heeft een duidelijk professioneel profiel. Van der Kraan heeft dit subliem gedaan. 

ted-van-leeuwen-fc-twente
Ted van Leeuwen

Spelers

In het verleden hebben wij een batterij aan vreemde kippen voorbij zien komen, dat was de keuze van Ted van Leeuwen die bij elke speler een of ander kwakzalf-profetie liep te verkondigen. Er zaten redelijk goede spelers tussen, maar ook misperen van formaat. En weer is er een duidelijk contrast.

Spelers komen nu van Nederlandse bodem, kennen het Nederlandse systeem, hoeven zich niet aan te passen en komen af op ‘FC Twente’, de vierde club van Nederland, met simpelweg de beste supportersschare van Nederland. Gaat een speler ons teleurstellen? Jazeker. Maar tot op heden heb ik geen enkele eigen pijpende of Kim yung un-esque staat propagandistische tekst van Streuer of Jans gehoord.

Het is zeer aannemelijk dat Ajax huurlingen een bepaald niveau met zich meebrengen waar eigen jeugd zich aan op kan trekken. Een hypothese die op termijn SMART meetbaar zal zijn, maar voornamelijk terug zal komen in de stand op de ranglijst en middels transferinkomsten.  

Trainer & tactiek

Garcia begon destijds uitstekend aan zijn ‘missie’. Mijn persoonlijke mening is dat we destijds op het middenveld werden overlopen en dat de vliegende start heel veel verbloemde. Wederom, u raadt het, contrast.

garcia-garcia-assistent-trainer-fc-twente-2018
Gonzalo Garcia

Jans heeft in no-time een team in elkaar weten te knutselen dat overduidelijk geen 90 minuten vedan kan goan. Maar, je ziet wel een duidelijke tactiek. Duidelijke spellijnen. Plus Jans wisselt doorgaans optimaal, tijdig en logisch. Is Jans heilig verklaart? Absoluut niet. We gaan nog een keer ‘onmeunig’ onderuit. We gaan ons een keer storen aan zijn olijke toet als we in sacherijn verkeren. 

Media & Communicatie

Vorige seizoenen was een klacht van vele supporters ‘gebrek aan transparantie’. Met het wederom aantrekken van Ted van Leeuwen hebben we, zoals in zijn eerste periode, copy paste reuring in media gezien, onvrede op kantoor, ruzie in de kleedkamer, politieke strijd en media die misbruik maakte van een organisatie die zo lek als een mandje was.

Het contrast. We zien Streuer tekst en uitleg geven, bij alles. Zelfs een makelaar die Twente ‘helpt’, hetgeen door velen met argusogen werd aangezien is netjes uitgelegd, en opgelost. Kraan, Streuer en Jans profileren zich open en eerlijk in de media, geven tekst en uitleg waar mogelijk. Inhoudend dat als er ergens een rook ontstaat, ze het vuur geen kans geven. Zoals wildfire Brama-Gate vorig seizoen de vesten van De Veste deed beven. 

Kraan ramt er elke vrijdag een nieuwsbrief uit hetgeen exact de gewenste transparantie biedt. Een klein simpel, doch bevredigend, gebaar volstaat.

De nieuwe podcast Tukkerproat is inhoudelijk fair en gebalanceerd. RTV Oost wordt eindelijk gebruikt zoals het gebruikt dient te worden, als een informatief platform. Van Wissing verdient, wat mij betreft, complimenten door volwassen om te gaan met informatie hem toegeschoven.

Het contrast met voorgaande jaren is gevoelsmatig enorm. Niet omdat het nu even voor de wind gaat, maar omdat er nu overduidelijk een professioneel team staat dat voor de club werkt, boeren-logica toegepast en de nuchtere Tukker perfect lijkt aan te voelen. Hetgeen echt geen rocket science is.

Deze lijn van verrassende contrasten moet in mijn optiek doorgetrokken worden. Ik denk dat de RvC en het Stichtingsbestuur serieus moeten overwegen om de Twente-fan een mooi kerstcadeau te geven om met vol vertrouwen 2021 in te gaan. Daarom mijn stelling:

App-gebruikers kunnen reageren op de stelling door HIER te klikken.

Matthijs Bos

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

ron-jans-trainer-fc-twente-fortuna-2020-2021 ron-jans-trainer-fc-twente-fortuna-2020-2021
Eerste elftal2 uur ago

Twentse wisselkoning Jans neemt het op tegen de Brabantse wisselkoning Grim

Vorige week werd duidelijk dan Ron Jans de wisselkoning is als het gaat om het gebruik van het aantal wissels....

matchdaypakket-ikmisoe-fc-twente-stroopwafels-xxl matchdaypakket-ikmisoe-fc-twente-stroopwafels-xxl
Eerste elftal2 uur ago

Sinterklaas wordt druk: Supporters bestellen massaal het nieuwe #IKMISOE Matchdaypakket

Op 5 december is het pakjesavond én ook de datum waarop FC Twente het opneemt tegen Ajax. De wedstrijd wordt...

Ron Jans lachend uit bij Feyenoord september 2020 Ron Jans lachend uit bij Feyenoord september 2020
Eerste elftal6 uur ago

Jans kijkt niet terug: “Al lang afscheid genomen van de wedstrijd tegen PSV”

FC Twente speelt vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Afgelopen zondag leverden de Tukkers een prima prestatie tegen PSV door...

halil-dervisoglu-grolsch-veste-twente-graafschap-beker-2020 halil-dervisoglu-grolsch-veste-twente-graafschap-beker-2020
Eerste elftal6 uur ago

Dervisoglu blikt vooruit: “Moeten de wedstrijd naar ons toe trekken”

Halil Dervisoglu begon afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PSV voor het eerst in de basis bij FC Twente. Omdat...

ola-john-fc-twente-2011 ola-john-fc-twente-2011
Eerste elftal7 uur ago

Throwback Thursday: FC Twente met riante cijfers langs RKC Waalwijk

FC Twente speelt vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Bij winst klimt de ploeg van Ron Jans voorlopig naar de...

jayden-oosterwolde-blessure-fc-twente-psv-2020 jayden-oosterwolde-blessure-fc-twente-psv-2020
Eerste elftal8 uur ago

Goed nieuws na MRI-scan Oosterwolde: geen ernstige schade

Jayden Oosterwolde moest afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV vroegtijdig van het veld stappen wegens een hamstringblessure. Gelukkig blijkt...

joel-drommel-fc-twente-strak-kijkend joel-drommel-fc-twente-strak-kijkend
Eerste elftal8 uur ago

Drommel waarschuwt penaltynemers: “Bij mij moet je dat niet flikken”

Joël Drommel staat bekend als een penaltykiller. Afgelopen zaterdag stopte hij de strafschop van PSV-spits Eran Zahavi en eerder dit...

jeroen-heubach-fc-twente-all-stars jeroen-heubach-fc-twente-all-stars
Eerste elftal9 uur ago

Heubach zag liever een andere speler op tien spelen bij FC Twente

FC Twente speelde afgelopen zondag thuis met 1-1 gelijk tegen PSV. Queensy Menig en Godfried Roemeratoe waren afwezig bij de...

ola-john-rkc-waalwijk-2020-2021 ola-john-rkc-waalwijk-2020-2021
Eerste elftal10 uur ago

Bijzonder: Ola John laatste FC Twente doelpuntenmaker die won van RKC

Vrijdagavond om 20:00 uur opent FC Twente speelronde tien met de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Als de naam RKC wordt...

diego-maradona-napoli diego-maradona-napoli
Eerste elftal10 uur ago

Foto: Door Maradona gesigneerde wedstrijdvaan Napoli – FC Twente teruggevonden

Woensdag werd de wereld overrompeld door het overlijden van Diego Maradona. De Argentijnse legende overleed op 60-jarige leeftijd aan een...

Advertisement