Connect with us

Columns

Column: Contrast

Published

on

jan-streuer-paul-van-der-kraan-presentatie-2020
Foto: Pro Shots

Na een bewogen seizoen waarin Ted van Leeuwen zich andermaal ontpopte als ‘Terror Ted’, een hard klinkende bijnaam verkregen in het tijdperk Van Halst, kunnen we als FC Twente supporters momenteel niets zijn dan: blij verrast met het contrast. 

Beleidsmatig

Waar Ted van Leeuwen jeugd negeerde en bewust leunde op een compleet onervaren technische staf, hetgeen niet meer was dan zijn zonnegod Ferrer-falen bij Vitesse een ijdele herkansing te geven in zijn zoektocht naar de nieuwe Cruijff, zien we dit seizoen een sterk contrast. 

De aangetrokken mensen komen overduidelijk uit een voetbalnetwerk. Elk aangetrokken persoon kan verklaard worden, heeft een duidelijk professioneel profiel. Van der Kraan heeft dit subliem gedaan. 

ted-van-leeuwen-fc-twente
Ted van Leeuwen

Spelers

In het verleden hebben wij een batterij aan vreemde kippen voorbij zien komen, dat was de keuze van Ted van Leeuwen die bij elke speler een of ander kwakzalf-profetie liep te verkondigen. Er zaten redelijk goede spelers tussen, maar ook misperen van formaat. En weer is er een duidelijk contrast.

Spelers komen nu van Nederlandse bodem, kennen het Nederlandse systeem, hoeven zich niet aan te passen en komen af op ‘FC Twente’, de vierde club van Nederland, met simpelweg de beste supportersschare van Nederland. Gaat een speler ons teleurstellen? Jazeker. Maar tot op heden heb ik geen enkele eigen pijpende of Kim yung un-esque staat propagandistische tekst van Streuer of Jans gehoord.

Het is zeer aannemelijk dat Ajax huurlingen een bepaald niveau met zich meebrengen waar eigen jeugd zich aan op kan trekken. Een hypothese die op termijn SMART meetbaar zal zijn, maar voornamelijk terug zal komen in de stand op de ranglijst en middels transferinkomsten.  

Trainer & tactiek

Garcia begon destijds uitstekend aan zijn ‘missie’. Mijn persoonlijke mening is dat we destijds op het middenveld werden overlopen en dat de vliegende start heel veel verbloemde. Wederom, u raadt het, contrast.

garcia-garcia-assistent-trainer-fc-twente-2018
Gonzalo Garcia

Jans heeft in no-time een team in elkaar weten te knutselen dat overduidelijk geen 90 minuten vedan kan goan. Maar, je ziet wel een duidelijke tactiek. Duidelijke spellijnen. Plus Jans wisselt doorgaans optimaal, tijdig en logisch. Is Jans heilig verklaart? Absoluut niet. We gaan nog een keer ‘onmeunig’ onderuit. We gaan ons een keer storen aan zijn olijke toet als we in sacherijn verkeren. 

Media & Communicatie

Vorige seizoenen was een klacht van vele supporters ‘gebrek aan transparantie’. Met het wederom aantrekken van Ted van Leeuwen hebben we, zoals in zijn eerste periode, copy paste reuring in media gezien, onvrede op kantoor, ruzie in de kleedkamer, politieke strijd en media die misbruik maakte van een organisatie die zo lek als een mandje was.

Het contrast. We zien Streuer tekst en uitleg geven, bij alles. Zelfs een makelaar die Twente ‘helpt’, hetgeen door velen met argusogen werd aangezien is netjes uitgelegd, en opgelost. Kraan, Streuer en Jans profileren zich open en eerlijk in de media, geven tekst en uitleg waar mogelijk. Inhoudend dat als er ergens een rook ontstaat, ze het vuur geen kans geven. Zoals wildfire Brama-Gate vorig seizoen de vesten van De Veste deed beven. 

Kraan ramt er elke vrijdag een nieuwsbrief uit hetgeen exact de gewenste transparantie biedt. Een klein simpel, doch bevredigend, gebaar volstaat.

De nieuwe podcast Tukkerproat is inhoudelijk fair en gebalanceerd. RTV Oost wordt eindelijk gebruikt zoals het gebruikt dient te worden, als een informatief platform. Van Wissing verdient, wat mij betreft, complimenten door volwassen om te gaan met informatie hem toegeschoven.

Het contrast met voorgaande jaren is gevoelsmatig enorm. Niet omdat het nu even voor de wind gaat, maar omdat er nu overduidelijk een professioneel team staat dat voor de club werkt, boeren-logica toegepast en de nuchtere Tukker perfect lijkt aan te voelen. Hetgeen echt geen rocket science is.

Deze lijn van verrassende contrasten moet in mijn optiek doorgetrokken worden. Ik denk dat de RvC en het Stichtingsbestuur serieus moeten overwegen om de Twente-fan een mooi kerstcadeau te geven om met vol vertrouwen 2021 in te gaan. Daarom mijn stelling:

App-gebruikers kunnen reageren op de stelling door HIER te klikken.

Matthijs Bos

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen
FC Twente Nieuws38 minuten ago

Bengtsson stopt na conflict met voetballen: “Niet zoals ik had gewild”

Voormalig FC Twente-verdediger Rasmus Bengtsson heeft besloten om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De inmiddels 34-jarige verdediger is...

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal2 uur ago

Smal knokt zich terug en profiteert van vormdip Oosterwolde

Ondanks het verlies tegen PEC Zwolle is er toch één speler van FC Twente opgenomen in het elftal van de...

jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020 jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020
Eerste elftal2 uur ago

Streuer pareert kritiek Derksen en krijgt steun van zaakwaarnemer Drommel

Johan Derksen en René van der Gijp haalden tijdens de uitzending van Veronica Inside hard uit naar Jan Streuer. Beide...

jurgen-ekkelekamp-ajax-thuisshirt-kk-divisie jurgen-ekkelekamp-ajax-thuisshirt-kk-divisie
Eerste elftal3 uur ago

Ekkelenkamp opnieuw gelinkt aan FC Twente: “Mag nu wel weg bij Ajax”

Eén van de namen die afgelopen zomer veelvuldig werd gelinkt aan FC Twente is die van Jurgen Ekkelenkamp. Jan Streuer...

johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020 johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020
FC Twente Nieuws4 uur ago

Derksen en Van der Gijp halen uit naar Streuer: “Laag en asociaal”

Na lang onderhandelen zijn FC Twente en PSV tot een akkoord gekomen over de transfersom van Joël Drommel. De onderhandelingen...

joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021
FC Twente Nieuws17 uur ago

Het dreigde fout te gaan: “Vader Drommel sloeg vorige week met de vuist op tafel”

Een paar weken geleden bereikte Drommel een persoonlijk akkoord met PSV. Terwijl Drommel relatief snel een overeenkomst sloot met PSV...

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal21 uur ago

Komt FC Twente er nog bovenop? “Het vertrouwen is echt weggeëbd”

FC Twente verloor zaterdagavond de Overijsselse derby van PEC Zwolle. Hoewel de Tukkers veel de bal hadden, werden er weinig...

danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste danilo-pereira-da-silva-fc-twente-vvv-2020-2021-veste
Eerste elftal21 uur ago

Is de kritiek op Danilo onterecht? “Te makkelijk om alleen naar Danilo te wijzen”

FC Twente verloor zaterdagavond zonder te scoren van PEC Zwolle. Hoewel de Tukkers de hele wedstrijd beter waren, konden zij...

rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur
FC Twente Nieuws22 uur ago

René Roord langer manager vrouwenvoetbal bij FC Twente

René Roord heeft zijn contract verlengd als manager vrouwenvoetbal bij FC Twente. Roord vervult vanaf 2016 de functie van manager...

joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-wijzend-fc-twente-2020-2021
Eerste elftal22 uur ago

Drommel maakt eigen overstap mede mogelijk: “Dat is een compliment waard”

Nadat Drommel weken geleden een persoonlijk akkoord bereikte met PSV leek een akkoord tussen FC Twente en PSV een kwestie...

Advertisement