Connect with us

Columns

Column: Wij tegen iedereen!!

Published

on

fc-twente-leeft-mars

Er gaat de laatste maanden geen dag voorbij of er is wel weer wat nieuws te melden over onze club in de categorie ellende, onheilstijdingen, uitgelekte documenten, obscure bestuurlijke bypasses, straffen, boetes en wat dies meer zij. Er lijkt maar geen einde te komen aan de achtbaan van de onmacht, die rechtstreeks lijkt af te stevenen op het onvermijdelijke einde, waarbij onderweg, als toegift, de ene klap na de ander in ontvangst dient te worden genomen.

Iedere Twente fan zal het eens zijn met het gegeven dat de wandaden van het vorige bestuur niet ongestraft kunnen blijven en dat zijn ze dan ook niet. We beginnen echter in een stadium te komen dat onwelriekende lijkenpikkers zich en masse nog even schaamteloos wensen te vergrijpen aan onze club.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken of moeite nemend om zich eens in de inhoud te verdiepen, wordt de club op divers fora en internetplatforms de dood in gewenst waarbij feit en fictie zonder gene door elkaar worden gehaald.

Waar ik echter echt een adrenaline rush van krijg is het schandalig obscene gedrag van personen en instanties die beter weten , of zouden moeten weten. Nu we, zwaar ademend en naar lucht happend op de grond liggen komt de Eredivisie CV bij voorbeeld nog even voorbij om op ons te pissen. Lachen wa ? Op een glibberig, slijmerige manier doet deze club niets anders dan publiekelijk en onsmakelijk intrappen op een bijna uitgeteld en op de grond liggend lijk. Deze club stelt zich het volgende ten doel: ‘Onder gemeenschappelijke naam en voor gemeenschappelijke rekening bevorderen van de kwaliteit van het voetbal in Nederland’.

Je zou toch denken dat het met de kwaliteit qua voetbal van de FC Twente wel goed zit de laatste maanden. Daar heb ik de Eredivisie CV echter niet over gehoord. Zoiets als : “Wij betreuren de gang van zaken bij FC Twente ten zeerste en zien de opgelegde straffen als noodzakelijk voor een goed herstel. Dat de club op het sportieve vlak goed aan de weg timmert doet ons – als organisatie die de kwaliteitsverbetering van het voetbal hoog in het vaandel heeft staan- dan weer goed. Onder die zware, en onzekere tijden deze prestaties leveren verdient voorwaar een compliment onzerzijds”.

Maar nee hoor. Niets van dat al. Via een zeer doorzichtig een-tweetje van de gebroeders Gudde gaat deze club zelfs op de stoel van de licentiecommissie zitten en wijst men op andere clubs die de zaken wel goed voor elkaar hebben en lager op de ranglijst staan. En dat is niet eerlijk. Net of Twente totaal niet is- of wordt bestraft voor de wandaden van de mannen die allang verdwenen zijn. Er komt zelfs een gesprek over een ‘oplossing’ waarbij Twente aangaf ‘mee te zullen werken”. W.T.F.?? Kap eens met die ongein Onno. Bijt verdorie eens van je af. Straks ga je nog akkoord met een vrijwillige degradatie. De Eredivisie CV moet niet op de stoel van de KNVB gaan zitten, klaar uit! Schaamteloze en laag-bij-de-grondse lijkenpikkerij is het het en niets anders. Bah!

Dat de mislukte voetbaltrainer Martin Jol gaat lopen roeptoeteren dat Twente de schaal van 2010 maar afgepakt moet worden geeft maar weer eens aan hoe geopend het jachtseizoen op Twente momenteel is. Dat de problemen en malversaties pas na 2010 begonnen dondert hem niks. Hemeltergend, deze egocentrische opstelling zonder fundering door de feiten.

Toch werd er nog gejuicht en werden er tranen van vreugde gelaten in het Twentse. De journalisten van de TC Tubantia hebben namelijk een heuse journalistieke ‘tegel’ gewonnen in verband met hun verslaggeving over FC Twente. Ere wie ere toekomt hoor. Leon en Fardau waren al een tijd, tegen de stroom in bezig met het wijzen op zaken die niet klopten of konden kloppen. Maar het voelt gewoon niet goed. Er klopt iets niet. Ik zou niet kunnen lachen of blij zijn met een prijs die ik heb gekregen omdat ik toch maar mooi goed verslag heb gedaan van de teloorgang van mijn club. De club van zovelen. Daarbij zijn de ontboezemingen van Football Leaks uiteraard veel explosiever gebleken. Maar goed, die zijn anoniem en zeggen de sportiviteit hoog in het vaandel te hebben staan. Wat daarbij opvalt is dat ze telkens als het wat rustiger rond de club is, weer met iets nieuws aan komen schijten. Op het interne onderzoek naar transfers van de club zelf, met alle vergrootglazen van externen erop, wordt echter niet gewacht en het ene na het andere contract komt plots in hun bezit en wordt de wereld in gepleurd. Toeval?

Ondertussen dreigt een ieder te vergeten dat de grootste slachtoffers de fans zelf zijn. Mensen die met hart en ziel verbonden zijn met de club en de ene na de andere klap blijven krijgen. Net of wij blij zijn met de gang van zaken, net of alle malversaties Twente verder hebben geholpen. Integendeel. Naar de afgrond heeft het ons gebracht. Niemand staat hierover te juichen of heeft hier winst bij behaald.

Wat de voormalige bestuurders hebben gedaan kan gewoon niet en daarvoor zijn we als club ook genoeg bestraft. Hoe ? Kijkt u maar even mee.

11 april 2014- Boete van in totaal € 35.000
22 oktober 2014- Boete van € 42.500
9 januari 2015- Publieke waarschuwing
5 maart 2015- 3 punten in mindering
14 april 2015- boete van € 250
23 april 2015- 3 punten in mindering
15 december 2015- Voorwaardelijke intrekking van de licentie- drie jaar uitsluiting van Europees voetbal en een boete van € 42.500
28 maart 2016- Boete van € 170.000 en een officiële waarschuwing door de FIFA
4 april 2016- Nog een boete en nogmaals puntenaftrek?

Los van de boetes, betekenen de puntenaftrek ook nog eens minder TV inkomsten vanwege een lagere plek op de ranglijst. Via het garantieplan van de gemeente zitten we voor jaren vast aan een strakke leiband. Alle uitkomsten van het onderzoek moeten opgevolgd worden. 3 jaar niet Europa in, verkoop van onze beste spelers, alle transfer opbrengsten boven de vier miljoen moeten naar een apart depot. Me dunkt dat we genoeg bestraft zijn, en dat soms zelfs voor hetzelfde vergrijp van oud-bestuurders.

En nog is de bloeddorst van sommigen niet gestild. Los van de nog knagende onzekerheid of het Crediteurenakkoord, en dus het voortbestaan van Twente er komt en wat de uitkomsten van de transferonderzoeken ons nog aan sancties of boetes oplevert.

Genoeg is genoeg!! Niks nog een keer om tafel met de Eredivisie CV (lees; de Gudde clan en clubs die bang zijn om te degraderen), stoppen met het hoofd vanzelf al omlaag houden zodat ze er makkelijker bij kunnen. Kappen nou met alles maar slikken en nemen! Twente werkt aan alles mee sinds het vertrek van de gauwdieven. Het is gewoon een open huis geworden voor talloze onderzoekers. Als het; ‘Wij tegen iedereen” ooit van toepassing was dan is het nu wel verdomme.

Ooit zal de dag komen dat we deze misère en ellende achter ons kunnen laten. Dat zegt mijn gevoel en mijn verstand. De dag waarop we zullen herinneren wie het was die tegen ons aan schopte toen we op de grond lagen. Want een ding is zeker, ondanks alles zijn we als club straks wellicht de meest ‘cleane’ van het betaalde voetbal. Ook al heeft dat veel bloed en tranen gekost. In deze tijden zijn we als fans dichter naar elkaar en de club toe gegroeid. Met deze collectieve steun en liefde kan de club nog jaren vooruit. Nog enkele onzekere weken scheidden ons van een toekomst waarin we met minder geld, maar met meer gevoel en binding de strijd zullen aangaan met alles en iedereen die ons nu een voortijdig graf wenst te geven. U wordt teruggebeld, maakt u zich geen zorgen!

COTE !!!!

TAZ

13 Comments

13 Comments

 1. J. Meijer

  4 april 2016 at 12:51

  Goede Column geschreven TAZ. Genoeg is genoeg. en “steeds weer een lijk”is de laatste tijd wel steeds het zelfde lijk ! En dan dat onsportieve mannetje Jol, wat een onzin, toen wij de schaal pakten was er nog niets aan de hand bij Twente. Ophouden nu met al dat negatieve, kop omhoog en niet meer over ons laten lopen !

 2. michel

  2 april 2016 at 06:08

  als we winnen gaan we los!! bij verlies blijven we trots!! ik zing het zo graag mee… maar ben ik nog wel trots op een BV? in 2010 was ik net als jullie trots al een pauw. nu 2016 moet ik mij wel eens verantwoorden omdat ik van FC Twente houd.. JAAAA!!! trots blijf ik altijd!!!!! en ja ook al pakken ze ons de licentie af!!

  1 life 1 club

  • TwentsteTrots

   2 april 2016 at 09:46

   Ik ben het helemaal met je eens Michel, wij moeten ons dan wel een verantwoorden omdat wij van Twente houden. Kijk dan maar een naar onze achterban die heeft Sfeer, trots en blijft trouw, als ik kijk in welke situatie we zitten en hoeveel mensen er nog komen dan mogen we trots zijn op het mooiste publiek van Nederland!

  • TwentsteTrots

   2 april 2016 at 09:47

   Een is eens natuurlijk, foutje!

  • Robert Terhorst

   2 april 2016 at 14:41

   Thats the spirit

 3. BAM

  1 april 2016 at 17:55

  Twente mag dan wel aan alles meewerken, maar stuit keer op keer tegen een nieuw lijk. Elk lijk verborgen en geheim gehouden door Aldo en Munsterman. Die zijn TE LAF geweest om meteen eerlijk te zijn en te wijzen naar alle misstanden. Dus het duurt voort, en tijd is onze vijand. De media is onze vijand, en we hebben nog iemand die aan het leaken is, en zich kapot lacht.

  Deze column is ietwat overdreven, te veel supporter, niet genoeg realist. Te veel emotie, te weinig ratio.

  Dan nog Trebbe. Wat is er met hem aan de hand? Niemand die hem kent en even verhaal gaat halen? Die kleine clubs zien natuurlijk een kans, de een zijn dood de ander zijn brood. Het is dus niet zo heel gek dat deze geluiden in de media naar boven komen. Zouden wij ook doen als we tegen degradatie aan het vechten waren.

  Het is een harde wereld, dog eat dog. Dit is gewoon een logisch gevolg, geredeneer in de media. Loat goan. Twente gaat dit overleven, en de supporters moeten gewoon doorgaan met steun verlenen, maar niet zoals in deze column de gebeten hond uit gaan hangen.

  • TAZ

   1 april 2016 at 18:26

   Nee….nogmaals de slaaf gaan uithangen zeker. Als je dit al te veel emotie vindt staat je nog veel te wachten.

 4. Richard

  1 april 2016 at 17:02

  Super stuk en commentaar van de rest ik ben een grote kerel en sta nu als een klein kind alleen te janken in de badkamer.

 5. Inkoppertje

  1 april 2016 at 16:56

  Heerlijk geschreven weer TAZ.

 6. Twente support

  1 april 2016 at 16:39

  Super stuk … Met feiten… Laten ze deze nu eens afdrukken in de V.I
  Door alles en iedereen te lezen … Zijn al die azijnzeikers OK een keer goed geïnformeerd…. Maar tegen een hetze is t lastig kletsen….stuur die tekst in als open brief of plaats m op de voorpagina van de telegraaf… Misschien dat er dan nuance komt….

 7. marcel temmink

  1 april 2016 at 15:58

  helemaal eens met charlison.
  wat een schitterende colem,mooi geschreven.
  ik blijf altijd achter de club staan,al 43 jaar lang.tot mijn dood.
  ik krijg steeds meer haat tegen het zootje uit het westen,die ons dood wil hebben.
  samen staan we sterk.

  ik hou van fc twente

 8. KOOG

  1 april 2016 at 15:50

  Mooi geschreven tukker aan zee 😉

  Je krijgt bijna moord neiging richting onbeduidende personalia die iets uit hun rotte huig brallen.

  Wat zal ik schreeuwen hier in Koog als we zaterdag de drie punten in de bus mee naar Enschede nehmen.
  Wat zal 10 April een mooie zondag middag /avond worden.
  GUDDE neem je rotzooi mee!
  De mid weekse wedstrijd tegen Excelsior, die uit angst zich in de file op de A1 verstopt en technisch akkoord gaat met een 3-1 op papier nederlaag.

  Wat zal de 1 Mei eindelijk voor het , volgens het Westen ‘Duitse’ deel van NL een nog Meer betekenis krijgen dan de oude 30 April Kroam Koninginen dag van Oranje straten, Dan zullen de straten rood kleuren. Rood van ons Bloed, onze Club, onze Liefde, ons leven!

  FCT daar begint en eindigd ons leven mee ….

 9. Charlison

  1 april 2016 at 15:01

  Wat er ook gaat gebeuren. Twente is mijn club en blijft dat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste Nieuws

uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021 uitvak-fc-twente-supporters-fortuna-sittard-augustus-2021
FC Twente Nieuws1 uur ago

Gaat FC Twente volgend seizoen Europa in?

Ruim elf jaar geleden werd FC Twente kampioen van Nederland. De club beleefde geweldige jaren en speelden seizoenen achter elkaar...

youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015 youness-mokhtar-fc-twente-2014-2015
Eerste elftal3 uur ago

‘Gediscrimineerde’ Mokhtar belde Jans voor terugkeer bij FC Twente

Youness Mokhtar heeft een aantal pittige uitspraken gedaan tegenover de NOS. De voormalig FC Twente-aanvaller is clubloos en dat heeft...

go-ahead-eagles-supporters-spandoek go-ahead-eagles-supporters-spandoek
Eerste elftal5 uur ago

Van Wonderen: “Ik vind het spel van FC Twente leuk en mooi om naar te kijken”

Komende zondag reist FC Twente af naar Deventer voor de confrontatie met promovendus Go Ahead Eagles. Het wordt een weerzien...

thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021 thijs-van-leeuwen-groningen-twente-uit-2020-2021
Eerste elftal7 uur ago

Thijs van Leeuwen blinkt uit bij Almere City na ontslag Verbeek

Vorige week dinsdag kreeg Gertjan Verbeek het nieuws dat er geen toekomst meer is bij Almere City FC. Hiermee werd...

tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019 tijmen-van-wissing-trv-oost-journalist-2019
Eerste elftal23 uur ago

Jans geprikkeld door Van Wissing: “Het werd door jou een item gemaakt”

Eerder deze week zat Tijmen van Wissing aan tafel bij het programma Voetbalpraat van ESPN. Hier sprak de clubwatcher onder...

ron-jans-twente-willem-ii-grolsch-veste-2020-2021 ron-jans-twente-willem-ii-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal24 uur ago

Jans: ‘Ligt het aan coronatijd dat iedereen doorslaat in negativiteit?’

Na de 0-0 tegen Feyenoord, staat komende zondag de volgende wedstrijd op het programma. Dan neemt FC Twente het in...

cuco-martina-balen-fc-twente-nac-breda-2014-2015 cuco-martina-balen-fc-twente-nac-breda-2014-2015
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Martina overspeelde zijn hand in zoektocht: “Ik heb veel kansen laten lopen”

Oud-FC Twente verdediger Cuco Martina is na zijn vertrek bij Everton in de zomer van 2020 ruim een jaar transfervrij...

mitchell-pique-fc-twente-willem-ii-tia mitchell-pique-fc-twente-willem-ii-tia
FC Twente Nieuws2 dagen ago

Oud-FC Twente speler Piqué beëindigde carrière na TIA in stilte

De inmiddels 42-jarige Mitchell Piqué kwam in het seizoen 2000-2001 op huurbasis uit voor FC Twente. Na zijn tijd in...

kick-van-der-vall-eddy-achterberg-veld kick-van-der-vall-eddy-achterberg-veld
Eerste elftal2 dagen ago

Ajax kan decennia oud record FC Twente verbreken: “Daar schrik ik wel van”

In het jaar 1972 settelde FC Twente een record wat nog altijd staat. De Enschedese formatie kreeg in dit competitiejaar...

mees-hilgers-twente-willem-ii-grolsch-veste-17-10-2021 mees-hilgers-twente-willem-ii-grolsch-veste-17-10-2021
Eerste elftal2 dagen ago

Hilgers en Rots speelde niet altijd op hoogste niveau: ‘Winnen geen doel op zich’

FC Twente stond vorig seizoen derde op de ranglijst met percentages van de gespeelde minuten van zelfopgeleide spelers. De KNVB...