Columns

Column: Biergooi psychologie

Column: Biergooi psychologie

Ik krijg spontaan balzak puisten van al die randstedelijke pseudo psychologen die zich orakels der voetbal moraliteit wanen. U kent ze wel, columnisten die met al hun dedain in hun krantjes woke statements maken naar het verfoeide bier gooiende schorriemorrie der lage landen.

'Opsporen. Meteen uit het stadion zetten. Straffen. Bier is om te drinken, zeg ik altijd maar.' Dit schrijft popiejopie Paul in de Volkskrant, die overduidelijk uit het verkeerde Onkenhout is gesneden.

Dergelijke omhoog gevallen eigenpijpers consulteren zelfs psychologen om hun pulp te valideren! Massapsychologen hebben geconstateerd dat we collectief last hebben van Post-Lockdown-Syndroom. We kanaliseren onze opgekropte woede, zo luidt het oordeel. Mediafantasten borduren daarop voort en suggereren tal van maatregelen, terwijl ze de meest effectieve maatregel vergeten. Negeren!

Het vermeende biergooi probleem lost zich vanzelf op. Het is wetenschappelijk bewezen: Bier is nat! Zodra het kwik daalt zullen de meesten een natte douche niet waarderen, dus zelf ook niet met bier gooien.

In de Veste gooien wij, Tukkervolk, met bier, veelal uit vreugde. Het is in de geschiedenis van de club of tijdens het zoepn en vedan goan op dorpsfeesten nog nóóit een probleem geweest. Tukkers be damned als we een paar woke-journalisten en de KNVB toestaan daar een probleem van te maken! Want, zo werkt het tegenwoordig: Men schrijft en lult uit de nek totdat een non-issue een issue is geworden.

Het FC Twente management moet, wat mij betreft, supporters aansporen om met bier te blijven gooien! Dat is goed voor de sfeer en de omzet! Ieder gegooid biertje dient vervangen te worden. Kassa!

Bier op het veld gooien, naar de tegenstander, is een ander verhaal. Maar ook hier is de oplossing simpel, die ligt bij de club zelf. Gooien verduivelde dekselse schobbejakken en belhamels een keer een bekertje bier richting het veld, waardoor geen enkele voetballer ooit een kras heeft opgelopen, en beginnen de media of de KNVB weer te mijmeren? Hang dan de wedstrijd erna een net voor dat specifieke vak en verwijder het net de wedstrijd erna. U zult zien, geen beker belandt dan nog op het veld. Biergooi psychologie voor dummies.

Simpele oplossingen voor non-issues, er komt geen psycholoog bij kijken. Paul Onkenhout, die knakker, kan zich nu richten op zaken die hij wel begrijpt.

Matthijs Bos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties