Columns

Column: Canonisatie Broodje Beenham (vzmbb)

Column: Canonisatie Broodje Beenham (vzmbb)

Tegen RKC beleefde FC Twente een totale offday. Vele mensen zullen zeggen dat RKC een angstgegner is. Vele mensen zullen wijzen op ‘de voorbode’, dramatisch verlopen wedstrijden uit het verleden. Sommigen zullen beweren dat Fred Grim een goede trainer is. Zelf geloof ik niet in die onzin. Ik geloof in veel grotere onzin.

Broodje Beenham (vrede zij met broodje beenham) euforie creëerde voorgaande wedstrijden een soort van regionale elektriciteit, een soort van massa telepathie van good vibes richting de selectie, een soort van Broodje Beenham Mysterie (vzmbb) die aura's van de massa rood deden kleuren. Dit alles ontbrak tegen RKC! We hebben de goden verzocht! Kik Pierie veranderde zelfs even in een zoutpilaar!

Ik stel dan ook voor dat FC Twente per direct het Broodje Beenham (vzmbb) heilig verklaart, en zo snel mogelijk het Broodje Beenham (vzmbb) vereeuwigt en omarmt als absolute Twentse waarheid! Zoals de Boschker tekst ‘Als Wout scoort dan winnen we altijd’’ ook onomstotelijk wetenschappelijk is bewezen. Wellicht dat er nog een pilaar bij De Veste over is die we aan het Broodje Beenham (vzmbb) kunnen wijden?

U leest het, ook ik zoek een verklaring voor het mysterieuze collectieve falen. U zult maandag veel opinie lezen en horen, met verwijten aan spelers en technische staf. Mag u allemaal negeren. Feit is, en gelijk het punt van deze column, dat deze wedstrijd, zoals deze column, gewoon onmiddellijk vergeten mag worden. Een incident. Ait vedan!

(Note: Tenzij we weer punten pakken in combinatie met een Broodje Beenham op schoot, dan moeten we eens serieus gaan nadenken over Broodje Beenham canonisatie )

Matthijs Bos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties