Columns

Column: Contrast

Column: Contrast

Na een bewogen seizoen waarin Ted van Leeuwen zich andermaal ontpopte als ‘Terror Ted’, een hard klinkende bijnaam verkregen in het tijdperk Van Halst, kunnen we als FC Twente supporters momenteel niets zijn dan: blij verrast met het contrast.

Beleidsmatig

Waar Ted van Leeuwen jeugd negeerde en bewust leunde op een compleet onervaren technische staf, hetgeen niet meer was dan zijn zonnegod Ferrer-falen bij Vitesse een ijdele herkansing te geven in zijn zoektocht naar de nieuwe Cruijff, zien we dit seizoen een sterk contrast.

De aangetrokken mensen komen overduidelijk uit een voetbalnetwerk. Elk aangetrokken persoon kan verklaard worden, heeft een duidelijk professioneel profiel. Van der Kraan heeft dit subliem gedaan.

Column: Contrast

Spelers

In het verleden hebben wij een batterij aan vreemde kippen voorbij zien komen, dat was de keuze van Ted van Leeuwen die bij elke speler een of ander kwakzalf-profetie liep te verkondigen. Er zaten redelijk goede spelers tussen, maar ook misperen van formaat. En weer is er een duidelijk contrast.

Spelers komen nu van Nederlandse bodem, kennen het Nederlandse systeem, hoeven zich niet aan te passen en komen af op ‘FC Twente’, de vierde club van Nederland, met simpelweg de beste supportersschare van Nederland. Gaat een speler ons teleurstellen? Jazeker. Maar tot op heden heb ik geen enkele eigen pijpende of Kim yung un-esque staat propagandistische tekst van Streuer of Jans gehoord.

[google]

Het is zeer aannemelijk dat Ajax huurlingen een bepaald niveau met zich meebrengen waar eigen jeugd zich aan op kan trekken. Een hypothese die op termijn SMART meetbaar zal zijn, maar voornamelijk terug zal komen in de stand op de ranglijst en middels transferinkomsten.

Trainer & tactiek

Garcia begon destijds uitstekend aan zijn ‘missie’. Mijn persoonlijke mening is dat we destijds op het middenveld werden overlopen en dat de vliegende start heel veel verbloemde. Wederom, u raadt het, contrast.

Column: Contrast

Jans heeft in no-time een team in elkaar weten te knutselen dat overduidelijk geen 90 minuten vedan kan goan. Maar, je ziet wel een duidelijke tactiek. Duidelijke spellijnen. Plus Jans wisselt doorgaans optimaal, tijdig en logisch. Is Jans heilig verklaart? Absoluut niet. We gaan nog een keer ‘onmeunig’ onderuit. We gaan ons een keer storen aan zijn olijke toet als we in sacherijn verkeren.

Media & Communicatie

Vorige seizoenen was een klacht van vele supporters ‘gebrek aan transparantie’. Met het wederom aantrekken van Ted van Leeuwen hebben we, zoals in zijn eerste periode, copy paste reuring in media gezien, onvrede op kantoor, ruzie in de kleedkamer, politieke strijd en media die misbruik maakte van een organisatie die zo lek als een mandje was.

Het contrast. We zien Streuer tekst en uitleg geven, bij alles. Zelfs een makelaar die Twente ‘helpt’, hetgeen door velen met argusogen werd aangezien is netjes uitgelegd, en opgelost. Kraan, Streuer en Jans profileren zich open en eerlijk in de media, geven tekst en uitleg waar mogelijk. Inhoudend dat als er ergens een rook ontstaat, ze het vuur geen kans geven. Zoals wildfire Brama-Gate vorig seizoen de vesten van De Veste deed beven.

Kraan ramt er elke vrijdag een nieuwsbrief uit hetgeen exact de gewenste transparantie biedt. Een klein simpel, doch bevredigend, gebaar volstaat.

De nieuwe podcast Tukkerproat is inhoudelijk fair en gebalanceerd. RTV Oost wordt eindelijk gebruikt zoals het gebruikt dient te worden, als een informatief platform. Van Wissing verdient, wat mij betreft, complimenten door volwassen om te gaan met informatie hem toegeschoven.

Het contrast met voorgaande jaren is gevoelsmatig enorm. Niet omdat het nu even voor de wind gaat, maar omdat er nu overduidelijk een professioneel team staat dat voor de club werkt, boeren-logica toegepast en de nuchtere Tukker perfect lijkt aan te voelen. Hetgeen echt geen rocket science is.

Deze lijn van verrassende contrasten moet in mijn optiek doorgetrokken worden. Ik denk dat de RvC en het Stichtingsbestuur serieus moeten overwegen om de Twente-fan een mooi kerstcadeau te geven om met vol vertrouwen 2021 in te gaan. Daarom mijn stelling:


[totalpoll id="158936"]

App-gebruikers kunnen reageren op de stelling door HIER te klikken.

Matthijs Bos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties