Columns

Column: Opzienbarend matig

Column: Opzienbarend matig

Dat was me wat gisteren. Eerst live FC Twente-Go Ahead en daarna voor de buis bij Ajax-PSV. Het waren twee opzienbarende wedstrijden van een matig niveau.

Twente was voor de rust best goed, maar kwam slechts tot 1-0 door een keurige strafschop van Ricky van Wolfswinkel. Ik las de afgelopen week dat sommige kenners denken dat de FC een kampioenskandidaat zou kunnen zijn, maar die mening deel ik niet. Ik hoop het met hen, maar de ploeg is echt niet goed genoeg voor een titel. Daar komt meer bij kijken.

Dan moet je aanvallers hebben die kunnen afronden, dan moet je een ploeg hebben die een eenvoudige tegenstander als de Eagles met een dikke nederlaag naar huis stuurt. Wat de huidige FC ook ontbeert zijn een paar spelers met een goed afstandsschot. Ik denk dat alleen naamgenoot Smal dat kan, maar dat is een verdediger. Die komt minder snel in de positie om van afstand te vuren. Vlap kan het ook wel aardig, maar hij doet het te weinig of heeft geen geluk.

De tweede helft was van FC-zijde, net als vorige week tegen RKC, een stuk minder. De meeste spelers zakten door de ondergrens. Omdat er wat bruikbare spelers geblesseerd zijn, haalde coach Ron Jans na de rust bijzondere kunstgrepen uit om het elftal te verversen. Hij was te bang voor een nederlaag.

Louis

Wat zal Louis van Gaal gebaald hebben bij het zien van Ajax-PSV. Dat was de zogenaamde vaderlandse top, maar beide ploegen speelden heel matig, vooral Ajax. Het verbaast me dat er tegenwoordig zoveel mag. Bepaalde aanslagen op enkels, hakken en andere delen van het onderbeen mogen gewoon doorgaan. Dat PSV een penalty onthouden werd, is vreemd. Je mag een aanvaller in de zestien omver kegelen, mits je de bal maar een beetje raakt. Bizar.

En dan die oorlogjes, die sjorrende, knokkende, scheldende spelers. Sommigen vinden dat geinig. Ik vind het wanstaltig. Ik zag spelers zoals Alvarez en Bergwijn die er steeds als de kippen bij waren om een potje mee te knokken. Waarom krijgen dat soort spelers – eventueel na bestudering door de VAR – geen rode kaart?

Louis moet nu beslissen of hij gebutste spelers als Klaassen, Blind, Wijndal, Bergwijn, Rensch, Taylor en Brobbey mee neemt naar Qatar. Ik denk dat Rensch, Taylor en Wijndal thuis mogen blijven en Brobbey wellicht ook. Vrijdag horen wat de grote baas beslist heeft.

Gijs Eijsink

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties