Columns

Column: Staak de competitie!

Column: Staak de competitie!

Het Coronavirus raakt ons allen, de hele wereld is in de ban van een virus en niemand die ons met zekerheid kan vertellen wanneer het einde in zicht is.

Voetbal en sport in het algemeen zijn een absolute meerwaarde voor mens en maatschappij. Maar op dit moment, in wat sommigen nu al de ergste crisis sedert de tweede wereldoorlog noemen, moeten we ons serieus afvragen of we de competitie wel af willen maken.

Hierover nadenkende stuit ik op vele morele, ethische en praktische vraagtekens, die commerciële argumentaties niet rechtvaardigen. Ik ben van mening dat we dit seizoen null and void moeten verklaren en dat de (mondiale) BVO industrie eigen welvaart aan moet boren om clubs, en vooral ondersteunend personeel, door deze surreële tijden te loodsen. Het aanspreken van gemeenschapsgelden vind ik taboe! En ja, dat is wellicht een hypocriet statement komende van een FC Twente fan.

Ik besef me dat mijn motivatie utopische gedachten zijn en wellicht onrealistisch vanwege tal van complexiteiten. Ik ben me ervan bewust dat elke gedachte onderhevig is aan legale, wettelijke, bedrijfsmatige en industrie gerelateerde regelgevingen. Desalniettemin volgt hier een motivatie in 11 punten om de competitie per onmiddellijk te staken:

Zoals gezegd ben ik me bewust van het utopische en hypothetische gehalte van dit schrijven. Ik ben me bewust dat hetgeen geschreven doordrenkt is van naïviteit en zeker geen prijs zal winnen voor populariteit, so be it. Noem me maar asociaal sociaal. Ook besef ik me dat als absolute nobody de suggestie te doen spelers in de portemonnee te raken essentieel ridicuul is. Opinie van het publiek weegt doorgaans zwaar.

[totalpoll id="149563"]

Ik voorzie complete chaos in de nabije toekomst. Je proeft het aan hetgeen gesproken door Gudde van de KNVB. Slappe hap, zich laten leiden door anderen. Dat terwijl deze chaos voorkomen kan worden door doortastendheid. Regeren is vooruitzien, een goed beleid beperkt zich niet alleen tot het heden maar strekt zich ook uit tot de toekomst. De (nabije) toekomst is ongewis, dus….

Staak de Competitie!

M. Bos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties