Columns

Column: Weg kampioenschap

Column: Weg kampioenschap

De kater van de Military ging zondagmiddag rimpelloos over in die van onze voetbaltrots. Een bekertje Boekelo’s bokbier voor vierenhalve euro was behoorlijk aan de prijs en als je dan moest piesen dan moest je ook nog eens de sponsor van Heracles sponsoren. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. En dan waren er ook nog eens te weinig piesplekken.

Om een beetje op tijd te kunnen afwateren moest je een aardige crosscountry af kunnen leggen. Kon je vorig jaar na enig spitsvondig onderzoek nog gewoon ergens in het groen staan plassen, bij deze editie waren alle zeikers vakkundig achter de hekken gezet, met her en der controleurs die een geslaagde stage bij de Berlijnse muur leken te hebben gehad. Halverwege het biertje maar op weg naar de wc was zo’n beetje de enige tactiek voor een aantal doordrinkers.

Maar gezellig was het wel. Kwam ik nou Manuela tegen? Of was die met Zorba de Griek?
De kater was bijna over toen meneertje Higler de zondag begon te verpesten. Onze spits die nooit meer scoort had natuurlijk een penalty moeten hebben. De vrije trap waaruit de Rotjeknorrers scoorden, was helemaal geen vrije trap. Een Schwalbe, dat was het.
En rood voor onze Vaclav sloeg ook nergens op. Hij speelde gewoon de bal. Maar intussen staan we dus wel mooi in de buurt van Sparta en RKC. Weg kampioenschap.

En ik zag ons zo kampioen worden. Ajax en PSV zijn zo gammel als wat en Feyenoord heeft het ook nog niet op de rit. Wel hebben ze een trainer die tactisch nog wel eens wat uitprobeert. Zo begon ie zondag met vijf verdedigers. En wat zei Onze Trainer? Dat clubs als Ajax, Feyenoord, PSV en AZ betere spelers hebben... Au. Dan kleineer je je eigen spelers. Lijkt me niet goed voor het zelfvertrouwen. Is het tegenovergestelde van over het paard tillen. Ik had ze op het paard gezet. Meer geloof in eigen kunnen! Maak ze zo sterk als een paard.

En Higler kan er niks van. Zei ik zaterdag al.

Hans Assink
Tekstbureau Piet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties