Columns

Vitesse-fan kijkt ogen uit: "Grolsch is in Twente groter dan God. Véél groter"

Vitesse-fan kijkt ogen uit: "Grolsch is in Twente groter dan God. Véél groter"

Afgelopen zaterdag zat er zeker één Vitesse-fan op de hoofdtribune van de Grolsch Veste. Het betrof Remco Kock, journalist en columnist van de Gelderlander. Hij reisde samen met zijn twee broers, die niets met Vitesse of een andere club hebben, af naar Enschede om de wedstrijd FC Twente - Vitesse te bekijken.

Ze pakten de trein en wat is blijven hangen is Grolsch. "Hoe dichterbij we kwamen, hoe meer Grolsch er om ons heen werd gedronken. Grolsch in blikjes, Grolsch in flesjes. De prullenbakjes puilden uit van Grolsch. Daarna arriveerden we bij het stadion, de Grolsch Veste. We liepen langs het beruchte Vak-P, waar Grolsch werd gedronken en Grolsch werd uit geplast, in plaskruizen. Grolsch is in de regio Twente groter dan God. Véél groter."

Eenmaal in het stadion hield het niet op. "We zaten op rij 1, met uitzicht op Vak-P, tussen Grolsch drinkende en Grolsch boerende Tukkers. De speaker riep om dat het stadion bijna uitverkocht was. Dat ‘bijna’ kwam door Vitesse, want het uitvak was niet vol."

"Eén van m'n broer zei: Dit is toch veel meer sfeer dan in GelreDome? Ik kon niet anders dan toegeven. Ik wilde zeggen dat de mensen hier verder niks hadden, behalve Grolsch en FC Twente, maar omdat ik niet als een slechte verliezer wilde klinken, zei ik dat niet. In de trein terug naar Arnhem zei een van de broers: Vitesse moet degraderen, en dan opnieuw beginnen in een klein, knus sfeervol stadion. Met het eerste ligt Vitesse vooralsnog op schema", besluit hij cynisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties