Corona en Ould-Chikh beslissen Twentse derby

FC Twente heeft vanavond de Twentse derby gewonnen. In eigen huis werd Heracles Almelo met 2-0 verslagen door treffers van Jesús Corona en Bilal Ould-Chikh. De wedstrijd was niet best, maar de overwinning voor de thuisploeg was uiteindelijk wel verdiend.

FC Twente startte in dezelfde opstelling als vorige week tegen Feyenoord, dus weer in een 5-3-2 formatie. De thuisploeg kwam maar moeilijk in de wedstrijd. Het tempo lag laag en beide ploegen leden veel en snel balverlies. Toch waren de beste mogelijkheden voor Twente. Na een half uur had Orlando Engelaar een vrije schietkans, maar zijn inzet was te zacht en werd gekeerd door Heracles-doelman Telgenkamp. Vlak voor rust leek FC Twente toch nog op voorsprong te komen. Ziyech legde een dieptebal knap terug op Corona, maar de Mexicaan schoot voor een haast leeg doel tegen de onderkant van de lat. De rebound werd vervolgens gekeerd door Telgenkamp.

Aan het begin van de tweede helft kwam Renato Tapia in de ploeg voor Orlando Engelaar. Aanvankelijk had de wissel amper effect. FC Twente bleef traag spelen en wist moeilijk door de verdediging van Heracles te komen. Uitgerekend oud-Twentenaar Ramon Zomer ging met een verkeerde terugspeelbal in de fout, waardoor Jesús Corona de 1-0 kon binnentikken. Eindelijk was de ban gebroken en kwam er meteen meer pit in de wedstrijd. Toch was het juist Heracles dat aan scoren dacht, maar het doelpunt van Te Wierik werd terecht afgekeurd wegens hands. Invaller Bilal Ould-Chikh liet zich tien minuten voor tijd gelden met een prachtig schot met zijn linkerbeen. De bal spatte jammerlijk uiteen op de lat. Een paar minuten later was de vleugelspeler wel succesvol. Op dezelfde wijze als even ervoor kwam hij naar binnen en krulde hij de bal in de verre hoek, nu wel raak. Het was de beslissing in de wedstrijd. Torgeir Borven kreeg nog de mogelijkheid om de score nog verder uit te bouwen, maar zijn subtiele inzet belandde op de paal. Daardoor eindigde het in de Grolsch Veste in 2-0.

FC Twente - Heracles Almelo 2-0

1-0 Corona (62)
2-0 Ould-Chikh (88)

Opstelling FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bengtsson (Ould-Chikh/63), Bjelland, Schilder; Mokotjo, Engelaar (Tapia/46), Ziyech; Corona (Borven/76), Castaignos.

Opstelling Heracles Almelo: Telgenkamp, Schenkeveld, Aktaou, Bel Hassani, Avdic (Navratil/79), Bruns (Cziommer/79), Linssen, Zomer (Sibum/73), Tannane, Fledderus, Te Wierik.