Twente Insite

FC Twente Nieuws

Dario Tanda mag zich bewijzen in Denemarken

Dario Tanda mag zich bewijzen in Denemarken

Voormalig FC Twente middenvelder Dario Tanda staat voor een nieuwe uitdaging. Na een turbulent jaar krijgt hij nu de kans zich te bewijzen buiten Nederland. Het Deense Vendsyssel FF heeft de 22-jarige middenvelder de kans aangeboden om zich in de kijker te spelen. Vendsyssel FF komt uit in de 1. Division, het tweede niveau van Denemarken. Vorig jaar mistte de ploeg op een haar na promotie naar het hoogste niveau. Vendsyssel FF eindigde in punten gelijk met de koploper, maar scoorde vier doelpunten minder dan de uiteindelijke promovendus.

Dario Tanda maakte in 2009 de overstap van Go Ahead Eagles naar FC Twente. Hij debuteerde in het seizoen 2013-2014 in de basis tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, maar bleef uiteindelijk steken bij slechts twee optredens in het eerste. In 2015 vertrok hij naar Go Ahead Eagles waar hij zijn contract na een maand alweer liet ontbinden wegens privé omstandigheden.

Begin 2016 kreeg hij als amateur de kans bij PEC Zwolle waarmee hij later een contract overeenkwam tot medio 2017. Twee weken later tekende hij echter wederom voor de Eagles. Het leidde tot de nodige commotie en uiteindelijk werd het geen van beide. Sindsdien is Tanda clubloos. In Denemarken hoopt hij op een contract om vervolgens weer speelminuten te kunnen gaan maken.

Laat wat van je horen

*