De cijfers: Geen onvoldoendes bij verliezend FC Twente

FC Twente verloor afgelopen vrijdag de Twentse derby met 3-2 van Heracles Almelo. In een uitverkochte Grolsch Veste werd het 3-2 voor de bezoekers die slechts 30% van de wedstrijd balbezit hadden. Maar balbezit betekent niets als je in 95 minuten tijd maar twee keer tussen de palen schiet.

FC Twente speelde met name de eerste helft goed. De tweede helft had het veel balbezit, maar werd er nagenoeg niets gecreëerd. Enig lichtpunt was het doelpunt van Emil Berggreen in blessuretijd. Hij kopte de bal op aangeven van Busquets in het doel. Een mooi persoonlijk moment voor de spits die nog altijd niet volledig mee traint met de selectie.

Helaas voor de Deen kreeg hij geen cijfer voor zijn invalbeurt. Toch is uit zijn invalbeurten tot dusver gebleken dat als hij ooit fit wordt, FC Twente een spits van kaliber in huis heeft.