Nieuws

De Jong en Malki meest productief in 2012

De Jong en Malki meest productief in 2012

Roda JC Kerkrade-aanvaller Sanharib Malki (foto) en FC Twente-spits Luuk de Jong vervolgen dit weekend hun tot nog toe zeer productieve kalenderjaar 2012. De twee aanvallers voeren voorlopig het topschuttersklassement van de Eredivisie in dit kalenderjaar aan.

Beide spelers waren in 2012 al goed voor tien competitiedoelpunten. Malki en De Jong zijn ook terug te vinden op een prominente positie in de topscorerslijst van het huidige seizoen.
Malki tilde zijn competitietotaal vorige week vrijdag tegen VVV-Venlo (3-1 zege) met twee treffers op naar negentien in 24 duels.

De Jong kwam op bezoek bij NEC (3-1 nederlaag) voor het eerst sinds 10 december 2011 niet tot scoren in de Eredivisie en blijft zodoende op twintig treffers staan.

Op de ranglijst van productiefste spelers in dit Eredivisieseizoen bezet Bas Dost met 22 goals de eerste plaats. Acht daarvan maakte de spits van SC Heerenveen in 2012.

Met Roda gaat Malki zaterdagavond op bezoek bij Excelsior. De Jong treft zondag in eigen huis Feyenoord.

Bron: VI

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties