"Over de tweede helft absoluut niet tevreden."

Gisteravond werden de beloften van FC Twente totaal weggespeeld door NEC. Met een pijnlijke nederlaag droop de ploeg van Jan Zoutman af na het uitduel in Nijmegen. Vlak na het begin van de wedstrijd kwam de ploeg al op achterstand, maar door een doelpunt van Oosterwijk werd het in de twaalfde minuut nog 1-1. Daarna voerden de Nijmegenaren de druk op en mede door een hattrick van Sjoerd Ars won NEC de wedstrijd met 5-1.

Jong FC Twente, met Ryo Miyaichi in de basis, stond al vroeg op achterstand. "Na de tegentreffer kwamen we snel en goed op gelijke hoogte. We gaven niet zoveel weg en we kregen zelfs nog twee honderd procent kansen. Uit een één-tweetje scoren zij dan de 2-1, maar dan ga je toch met het gevoel de kleedkamer in dat er wat te halen valt." aldus trainer Jan Zoutman.

[google] Dat goede gevoel werd in de tweede helft echter compleet kapot gespeeld door een flitsend NEC. In de 47-ste minuut maakte Sjoerd Ars zijn tweede van de avond en zette zijn ploeg daarmee op een 3-1 voorsprong. "We kwamen slecht uit de kleedkamer. Al vrij snel valt de 3-1, maar toch hebben we daarna kans gehad om die achterstand te verkleinen", vervolgt Zoutman. De Tukkers bleven dan ook hoop houden op een goed resultaat, maar dit bleek niet haalbaar. In de 75-ste minuut maakte Sjoerd Ars ook zijn derde van de avond. Het duel leek beslist. Tot overmaat van ramp deed Santos er nog een schepje bovenop. 5-1 voor de Nijmegenaren.

We hebben 75 minuten gedaan wat we afgesproken hebben, maar na de 4-1 ging het mis. De score had veel hoger uit kunnen vallen. Na rust was het naïef van onze kant. Over de tweede helft ben ik dan ook absoluut niet tevreden. Tegen N.E.C. mag je verliezen, maar niet op deze manier. Over de eerste helft ben ik tevreden, maar over de tweede helft niet. Maandag moeten we tegen Den Bosch de lijn van de eerste helft doorzetten." besluit Jan Zoutman op de officiële website van FC Twente.