Twente Insite

FC Twente Nieuws

Dijkshoorn heeft medelijden met Verbeek: “Volkomen losgezongen van iedere realiteit”

Dijkshoorn heeft medelijden met Verbeek: “Volkomen losgezongen van iedere realiteit”

Nico Dijkshoorn heeft medelijden met Gertjan Verbeek. Dit schrijft hij vandaag in zijn column op de website van Voetbal International. Dijkshoorn maakt zich zorgen over het gedrag van de trainer die volgens hem volkomen is losgezongen van iedere realiteit. En wat hem ook zorgen baart is dat niemand ingrijpt.

“Vanochtend stond ik bij de bushalte en deed ik maar weer eens mijn Gertjan Verbeek Experiment. Ik zei tegen de man naast mij: ‘U stinkt. Naar lelijk mens! Ik zou graag willen dat u een speciale stink-bus neemt voor lelijke mensen. Ik zie aan u dat u niets kunt. Waarom staat u hier dan? Omdat u nergens zin in hebt. U wacht op de bus, maar niemand wacht op u. Leg u daarbij neer.’ De man protesteerde. Hij had een vrouw, twee kinderen en vele vrienden. Of ik mijn excuses wilde aanbieden. Daarop zei ik: ‘Nee, want ik ben authentiek’.”

Het bovenstaand is volgens Dijkshoorn hetgeen Verbeek al jaren doet. Alles en iedereen aanvallen die hem tegenspreekt krijgt ervan lang. Een tijdje was het vermakelijk, maar volgens Dijkshoorn is Verbeek nu volkomen losgezongen van iedere realiteit. “Normaal gesproken, in ieder ander bedrijf, voer je dan een functioneringsgesprek met zo’n medewerker. Je zegt: ‘Robbie, je laat al een jaar lang alle potten augurken van de lopende band donderen, je draait de deksels er verkeerd op en je doet rauw varkensvlees in vegetarische maaltijden. Is er iets? Kunnen we wat voor je doen, zodat je wat beter gaat functioneren?’ Dit gebeurt overal, in iedere bedrijfstak, behalve in het betaalde voetbal.”

“Gertjan is de schaamte al jaren voorbij. Hij zal het niet leuk vinden, maar inmiddels voel ik medelijden als ik naar hem kijk. Die nukkige man, hakken in het gras, klaar om alles omver te bulderen wat te dicht bij hem in de buurt komt. Hij weet het niet meer. Hij kan het niet meer. Al heel lang niet meer. En wij doen met z’n allen of hij het nog wél kan. Het wordt tijd voor actie. De eerstvolgende journalist die Gertjan Verbeek interviewt, moet eerst lang zwijgen, dan twee stappen naar voren doen, een arm om Gertjan heen leggen en zeggen: ‘Als je wilt huilen, dan mag dat. Op mijn schouder. Kom, huil maar. Laat maar komen.’”

“Alleen dát kan Gertjan Verbeek nog redden, schokschouderend huilen en daarna met een trillende lip zijn excuses aanbieden aan alle mensen die hij de laatste jaren heeft geschoffeerd.”

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BertBartjensSjef Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bert
Gast
Bert

Krom gelul van een semi intellectueel.

Bartjens
Gast
Bartjens

Ooh….. maar Nico zit wel erg dicht bij de waarheid

Sjef
Gast
Sjef

Ik zit echt niet te wachten op de mening van psycholoog/psychiater Nico Dijkshoorn. Het is zo gemakkelijk iemand af te branden.