Eerste elftal

Aangifte voor poging tot doodslag na laffe aanval op supportersbus FCT Denekamp

Aangifte voor poging tot doodslag na laffe aanval op supportersbus FCT Denekamp

Zondagavond werd een supportersbus van FC Twente uit het niets aangevallen. Bij Deventer werd de bus bekogeld met stenen, waarschijnlijk afkomstig van Go Ahead Eagles-supporters. Eén van de stenen vloog zelfs door het raam terwijl een andere bleef steken. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar de supportersvereniging FC Twente Denekamp laat het er niet bij zitten.

Er is besloten om aangifte te doen voor poging tot doodslag en voor de schade aan de bus. Het is niet de eerste keer dat de supportersbus van FC Twente Denekamp dit overkomt. Vier jaar gelden werd de bus ook al geraakt op precies dezelfde plek. Toen werd de zijkant van de bus geraakt door een stoeptegel. SV FCT Denekamp heeft na het voorval van zondag op Facebook een verklaring gepost.

"Door een paar ongekende leeghoofden is gisteren na de wedstrijd tegen PSV de Noaberbus wederom bekogeld met stenen. We zeggen wederom, omdat we vier jaar geleden na de wedstrijd tegen TOP Oss op precies dezelfde plek een stoeptegel hebben mogen incasseren aan de zijkant van de bus. Gisteren stond een groep zwartgeklede mensen naast de IJsselbrug in Deventer klaar om de bus te bekogelen met keien."

"Twee keien hebben de bovenruit van de bus geraakt. Een is er dwars doorheen gegaan. De andere kei zat vast in de ruit. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, wat natuurlijk het allerbelangrijkste is, maar de voorruit ligt aan puin en moet vervangen worden. Er is aangifte gedaan voor poging tot doodslag en voor schade aan de bus. De politie is een onderzoek gestart. De daders zijn helaas nog niet gepakt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties