Eerste elftal

Aanval op 'Ajacieden' in Twente-selectie veroordeeld

Aanval op 'Ajacieden' in Twente-selectie veroordeeld

FC Twente heeft met Przemyslaw Tyton, Issam El Maach, Youri Regeer, Carel Eiting, Anass Salah-Eddine en Naci Ünüvar een flink aantal spelers met een Ajax verleden binnen de selectie. Vijf spelers zijn eigendom van FC Twente terwijl Ünüvar tot het einde van het seizoen wordt gehuurd. Na afloop van de met 2-1 verloren uitwedstrijd bij Ajax kregen Eiting, Regeer, Ünüvar en Salah-Eddine flink wat kritiek te verwerken, want uitgerekend tegen hun (oud)werkgever speelden ze geen beste wedstrijd.

Ajax scoorde de 1-1 uit een vrije trap, gegeven na een overtreding van Regeer en de 2-1 van Ajax werd gescoord uit een strafschop op knullige wijze veroorzaakt door Salah-Eddine. Dat ze als (ex)Ajax-spelers nu de schuld krijgen vindt René Wagelaar niet eerlijk. "Die actie die Regeer maakte op rand zestien was net niet een verdedigende overtreding. Dan zeggen ze dat ze hebben verloren door de invallers die komen van Ajax. Dat is natuurlijk onzin. Dat slaat helemaal nergens op", aldus Wagelaar bij VoetbalTijd. Toch kwam de winnende van Ajax voort uit een onnodige overtreding van een ras-Amsterdammer.

"Salah-Eddine verdedigt daar gewoon niet goed", is de conclusie van Sjaak Polak. "Hij is aan de bal heel goed. Maar als je die situatie terughaalt. Rensch gaat op volle snelheid richting de achterlijn. Wat wil je doen dan? Je moet alleen het hek nog openzetten en dan loopt hij zo de A4 op. Ik snap het hele verhaal niet. Het was totaal onnodig. Het is een Ajax jongen, maar dat heeft er niets mee te maken. Het hoort bij zijn ontwikkeling en deze fout gaat hij niet meer maken. Die heeft ie al gehad."

Daarnaast heeft Polak nog wat positieve woorden over Regeer. "Dat is echt een goede speler." Die kwam onder Erik ten Hag al bij Ajax 1 en zag het wel in hem zitten. "Dat is niet voor niks", vervolgt Polak. Je hebt de Ajaxschool gehad, dus je bent gewend om op hoge intensiteit te trainen. Je beheerst ook het positiespel, maar ook het tactisch vermogen." Wagelaar Twijfelt wel of de echte vechtlust aanwezig is bij Regeer. Polak is overtuigd van wel. "Dat zit er echt wel in. Zeker. Hij is alleen voorzichtiger geworden. Dat komt door Fenerbahce-uit. Toen wilde hij agressief."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties