Eerste elftal

Afgepakt spandoek lag gevoelig bij Vitesse: "Kun je in Arnhem beter niet doen"

Afgepakt spandoek lag gevoelig bij Vitesse: "Kun je in Arnhem beter niet doen"

Zaterdagavond voor de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente was er wat gedoe bij het uitvak. Uitsupporters zagen hun spandoek niet goedgekeurd worden en pikten dat niet, waarna de Mobiele Eenheid eraan te pas moest komen. Een tweede cluster met supporters moest daardoor langs de snelweg wachten. De rust keerde op tijd terug, waardoor de meegereisde Tukkers allemaal op tijd het GelreDome konden betreden.

De uitsupporters wilden de aanhangers van Vitesse, die FC Twente in 2018 belachelijk maakten met de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie, terugpakken. "Je wist dat de supporters met een tegenactie zouden komen, creatief als ze zijn", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. Hij verklaart wat er precies is gebeurd.

"Bij het stadion worden de spandoeken altijd gecontroleerd op kwetsende spreekkoren, dat is denk ik ook goed. Een spandoek heeft de toets en kritiek niet doorstaan." Ten Voorde weet niet wat er letterlijk op het spandoek heeft gestaan. "Maar er heeft wel iets gestaan wat in Arnhem nogal gevoelig ligt, heb ik mij laten vertellen. Dan kun je denk ik wel een beetje invullen wat het is. Dan kun je zeggen: je moet tegen een stootje kunnen. Aan de andere kant, wat ik gehoord heb dat erop stond, kun je in Arnhem beter niet doen."

"Zo'n doek wordt afgepakt en dan levert dat stennis en gedoe op, want supporters laten zich dat niet zomaar afpakken. De ME moest eraan te pas komen, waardoor de clusters nog niet bij het stadion terecht konden komen. Dan heb je natuurlijke grote drukte terwijl het nog wat onrustig is. Daarom moesten clusters twee en drie even van de snelweg af. Uiteindelijk is iedereen naar binnen gekomen, zijn er geen arrestaties verricht, is alles goed verlopen en heeft Vak-P nog wel een ludieke actie gedaan", besluit Ten Voorde, doelend op de tekst 'Vak-P afscheidstournee'. Klik hier om de actie te zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties