Eerste elftal

Ajax-aanvoerder keert terug in selectie tegen FC Twente na blessure

Ajax-aanvoerder keert terug in selectie tegen FC Twente na blessure

Steven Bergwijn kampte afgelopen tijd met blessures. De aanvoerder van Ajax moest daardoor meerdere wedstrijden missen. Volgens journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad, is de vleugelaanvaller weer hersteld van zijn blessure en fit genoeg om te spelen tegen FC Twente.

Ajax heeft in de transferwindow veel nieuwe spelers aangetrokken. Daarom wacht er voor de ploeg van Maurice Steijn een lastige keuze. Met de terugkeer van Bergwijn en Berghuis, na zijn schorsing die hij heeft opgelopen na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente vorig seizoen, heeft de kersverse oefenmeester weer twee extra keuzes.

Inan verwacht dat beide spelers in de basis zullen starten. "Je zag tegen Fortuna Sittard dat Ajax aanvallend weinig kon uitrichten. Dus die twee zal Steijn zeker gaan opstellen. Samen met Jay Gorter, Jorrel Hato en Josip Šutalo zijn zij in mijn ogen de enige zekerheden in de basisopstelling van Ajax, en dus moet Steijn nog een half elftal gaan vullen. Daarin heeft hij veel opties."

Ajax heeft maar liefst twaalf nieuwe spelers aangetrokken in de transferperiode. Daardoor kent de selectie van de Amsterdammers veel nieuwe gezichten. "Het is prettig dat je veel keuzes hebt, maar tegelijkertijd kan het ook een valkuil zijn. Vorig seizoen zagen we ook bij Schreuder dat hij van basisopstelling wisselde op het moment dat de resultaten tegenvielen. Dat gaat ten koste van de vastigheden. Ik denk dat je als trainer, al loopt het even wat minder, het elftal wel meerdere wedstrijden grotendeels moet laten staan", zo besluit Inan in het AD.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties