Eerste elftal

Almere-trainer Pastoor daagt ploeg uit en wil 'iets extra's te brengen' tegen FC Twente

Almere-trainer Pastoor daagt ploeg uit en wil 'iets extra's te brengen' tegen FC Twente

De allereerste wedstrijd van eredivisiespeelronde 31 is FC Twente - Almere City FC. Woensdag om 18:45 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. Het stadion in Enschede, waar ook 350 Almere City-supporters aanwezig zullen zijn, is zo goed als uitverkocht. Trainer van de bezoekers Alex Pastoor daagt zijn ploeg uit om vol voor de overwinning te gaan.

"Je gaat weleens ergens naartoe en dan geven mensen die het goed bedoelen aan je mee: een puntje zou mooi zijn", vertelt Pastoor in gesprek met Omroep Flevoland. "Dat snap ik natuurlijk ook wel, maar ik denk dat proberen te winnen altijd iets extra's kan brengen. Dat geeft ook altijd een extra laagje aan het vertrouwen dat je in elkaar hebt, in mijn geval gaat dat over de spelers."

Hoe realistisch is een overwinning tegen dit FC Twente? "Dat blijft natuurlijk een interessant verhaal. Twente is thuis een geduchte ploeg, uit ook. Ze spelen zeer goed voetbal in een grandioze ambiance, maar dat het kan gebeuren, is ook voetbal. Anders had ik ook wel elke week de TOTO goed gehad. Ik denk dat het voor ons een mooie uitdaging is, omdat we tegen de grote ploegen nog niet gewonnen hebben. We hebben het wel redelijk gedaan, zeker na de winter, maar nog niet gewonnen. Het is een mooie uitdaging", aldus de 57-jarige trainer, die heeft besloten zijn aflopende contract in Flevoland niet te verlengen.

Doelman Nordin Bakker keert na zes weken afwezigheid terug onder de lat bij Almere City. Hij kijkt uit naar de confrontatie in Enschede. "Twente-uit is altijd een lastige wedstrijd. Het is een mooi stadion en er staan goede fans achter. Voor mij is het een mooie wedstrijd om weer mijn comeback te maken." Maakt Almere City kans? "Tuurlijk, ik denk dat wij tegen elk eredivisieteam kans maken", besluit Bakker.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties