Eerste elftal

Arnautovic roemt Twente-supporters tijdens persconferentie voor Nederland - Oostenrijk

Arnautovic roemt Twente-supporters tijdens persconferentie voor Nederland - Oostenrijk

Dinsdagavond om 18:00 uur neemt Nederland het in de laatste poulefase op tegen Oostenrijk. Eén van de routiniers bij de Oostenrijkers is voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel blijkt hij terug op zijn periode bij de Tukkers. Hij noemt Nederland zelfs zijn tweede vaderland.

"Ik was toen in de jeugd vleugelspits en ook nog heel snel", grapt de spits. "Nu iets minder. Het was een ongelooflijk mooie tijd. Hollanders zijn heel familiair. Ik werd er geweldig opgevangen door een gastgezin. Spelen voor Twente was door de fans ook indrukwekkend. En andere stadions in Nederland vond ik ook mooi. Ik heb er echt een ongelooflijke mooie tijd gehad."

"Ik zie het als mijn tweede vaderland", vervolgt de inmiddels 35-jarige spits die in het kampioensjaar van FC Twente (2009-2010) werd verhuurd aan Inter Milan. Afgelopen seizoen huurde Inter hem opnieuw, deze keer van Bologna. "Deze wedstrijd is ook speciaal voor mij. Ik heb zeer veel van het land leren kennen, maar ook omdat ik heel veel aan Nederland te danken heb", besluit de aanvaller die deze zomer definitief de overstap maakt naar Inter Milan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties