Eerste elftal

AZ moet eerste twee aanvoerders en voormalig Twente-target missen

AZ moet eerste twee aanvoerders en voormalig Twente-target missen

FC Twente reist zondag met een (zo goed als) fitte selectie af naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ. Alleen Michel Vlap is een twijfelgeval voor de cruciale wedstrijd. Bij AZ zitten een stuk meer spelers in de lappenmand. Reserve-aanvoerder en belangrijke pion Jordy Clasie is niet op tijd terug van zijn liesblessure om te spelen tegen FC Twente.

Naast Clasie zijn er nog vier blessuregevallen in de selectie van trainer Maarten Martens, onder wie aanvoerder Bruno Martins Indi, die al tijden kampt met een rugblessure. AZ moet dus haar eerste twee aanvoerders missen. Dani de Wit zal zondag de aanvoerder zijn. Naast Clasie en Martins Indi zitten ook Dave Kwakman, Lequincio Zeefuik - die afgelopen winter nog werd begeerd door FC Twente - en Mayckel Lahdo nog in de ziekenboeg. Verdediger Wouter Goes keert terug van een schorsing, terwijl Lewis Schouten geschorst is.

Bij FC Twente is Vlap een twijfelgeval. Voor de rest is iedereen fit, onder wie de terugkerende Myron Boadu. Hij raakte op 31 maart geblesseerd tegen Heracles Almelo, maar trainde deze week volop mee en is klaar om minuten te maken tegen zijn oud-club AZ. Boadu speelde van 2013 tot 2021 bij AZ, waarna hij voor maar liefst zeventien miljoen euro werd verkocht aan AS Monaco. Nu kan Boadu zijn oude liefde mogelijke pijn doen en FC Twente de Champions League inschieten. De 23-jarige spits zal op de bank beginnen.

Vermoedelijke opstellingen

FC Twente: Unnerstall; Regeer, Hilgers, Pröpper, Smal; Kjolo, Sadílek, Steijn; Rots, Van Wolfswinkel, Vlap

AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Goes, Wolfe; Belic, Dantas, De Wit; Mijnans, Pavlidis, Van Bommel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties