Eerste elftal

AZ-trainer Jansen houdt ook kopzorgen over aan stunt tegen Lazio

AZ-trainer Jansen houdt ook kopzorgen over aan stunt tegen Lazio

AZ won afgelopen donderdag knap met 2-1 van SS Lazio. Daarmee schakelden de Alkmaarders Lazio uit in de achtste finale van de Conference League door over twee wedstrijden met 4-2 te winnen. Een geweldige prestatie, maar het heeft wel wat gekost in aanloop naar de wedstrijd van zondag, als FC Twente de ploeg van trainer Pascal Jansen ontvangt.

Naast dat de Europese ontmoetingen met de huidige nummer drie van Italië veel fysieke en mentale inspanning hebben gekost, was er een dag na de wedstrijd geen aanvallende middenvelder op de training aanwezig. Dani de Wit ligt er al enige tijd uit met een botbreukje in zijn voet, winteraankoop Sven Mijnans kreeg tegen Lazio een schop op zijn enkel en zocht vrijdag hinkend zijn auto op en Amerikaans international Djordje Mihailovic kampt met een virus.

De Wit doet sowieso niet mee en het lijkt er op het moment op dat Mijnans de wedstrijd van zondag niet gaat halen. Bij Mihailovic is het nog even aankijken. "Hij heeft vrijdag gelopen en wat inspanning gedaan met de dokter", zegt Pascal Jansen in gesprek met De Telegraaf. "Hij was behoorlijk wat gewicht kwijtgeraakt. We moeten kijken hoe hij van de inspanning van vrijdag herstelt. Zaterdag maken we de balans op", aldus de trainer van AZ, die bij afwezigheid van het drietal zou kunnen kiezen voor Jesper Karlsson op tien en Myron van Brederode op linksbuiten.

Bij FC Twente keert Virgil Misidjan weer terug in de wedstrijdselectie. De linksbuiten is hersteld van de ontsteking in zijn scheenbeen, maar is nog niet fit genoeg om te starten. Het lijkt erop dat Ricky van Wolfswinkel op linksbuiten gaat beginnen. Trainer Ron Jans heeft het geprobeerd met Denilho Cleonise en Anass Salah-Eddine, maar beiden speelden niet overtuigend op die positie.

Aankomende zondag om 20:00 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. Het stadion zal bijna helemaal uitverkocht zijn voor de belangrijke wedstrijd. De scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout. Het duel wordt live uitgezonden op ESPN 1.

Vermoedelijke opstelling FC Twente

Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Salah-Eddine, Vlap; Cerny, Ugalde, Van Wolfswinkel

Vermoedelijke opstelling AZ

Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goed, Kerkez; Reijnders, Clasie, Karlsson; Odgaard, Pavlidis, Van Brederode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties