Eerste elftal

Berghuis betuigt spijt, Ajax onderneemt actie tegen geweldsuitbarsting

Berghuis betuigt spijt, Ajax onderneemt actie tegen geweldsuitbarsting

Steven Berghuis heeft gereageerd op het incident dat na de wedstrijd FC Twente plaatsvond naast de ingang van de Grolsch Veste. Hierbij haalde hij met een vuistslag uit naar een supporter die hem iets vervelends toegeroepen zou hebben. Volgens een omstander zou de man in kwestie zijn collega Brian Brobbey 'kanker aap' hebben genoemd waarna Berghuis zich niet kon beheersen.

"Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen", vertelt de aanvaller in gesprek met de NOS. Hij heeft van zijn werkgever inmiddels een boete ontvangen. Over de hoogte is niets naar buiten gebracht. "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen."

"Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Ook Ajax heeft inmiddels gereageerd op het voorval. "Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties