Eerste elftal

Biergooier gevonden: Meerdere straffen en verschijnen voor Gedragscommissie

Biergooier gevonden: Meerdere straffen en verschijnen voor Gedragscommissie

Vrijdag na de 2-0 van Virgil Misidjan tegen NEC Nijmegen werd er een beker bier op het veld gegooid. Gelukkig kon NEC-doelman Jasper Cillessen het voorwerp ontwijken, waardoor het duel slechts tijdelijk gestaakt werd. Inmiddels heeft FC Twente de biergooier gevonden. Hij of zij zal binnenkort voor de Gedragscommissie verschijnen.

Dat meldt FC Twente op haar officiële website. “In afwachting van een definitieve uitspraak van de Gedragscommissie is er per direct een lokaal stadionverbod opgelegd en is de seizoenkaart geblokkeerd”, schrijft de club. “Mocht FC Twente een boete ontvangen van de aanklager van de KNVB, dan gaat FC Twente deze verhalen op de dader.”

Na het juichen na de prachtige 2-0 belandde een beker bier op het veld. Volgens het protocol van de KNVB moet de wedstrijd dan tijdelijk gestaakt worden. Dit deed scheidsrechter Danny Makkelie dan ook. Na de tijdelijke staking voetbalde FC Twente ijzersterk door en won het uiteindelijk met 4-0, maar blij waren de spelers niet met het incident. Lees hieronder de reacties van Václav Cerny en Robin Pröpper.

Video incident

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties