Video gooi-incident: Om deze reden staakte Makkelie de wedstrijd

FC Twente won vrijdagavond met 4-0 van NEC Nijmegen. Na de prachtige 2-0 van Virgil Misidjan in de 61e minuut werd de wedstrijd stilgelegd. Er was een beker bier op het veld beland, waardoor het duel tijdelijk gestaakt werd door scheidsrechter Danny Makkelie. Veel supporters in het stadion hadden niet door waar nou precies iets was gebeurd en ook voor de televisiekijker was het even gissen wat nou exact had plaatsgevonden.

Er zijn echter nieuwe beelden opgedoken waaruit blijkt wat de reden van het stilleggen van de wedstrijd was. Na de 2-0 werd er namelijk een beker bier richting NEC-doelman Jasper Cillessen gegooid. Gelukkig zag hij de beker aankomen en belandde het bier niet op Cillessen. Anders was de wedstrijd namelijk definitief gestaakt en had het laatste half uur later uitgespeeld moeten worden zonder publiek.

De wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd. De supporters werden er niet anders van: duizenden supporters bleven luidkeels FC Twente-liedjes zingen, zelfs zonder dat er iemand op het veld stond. De wedstrijd kon na een tijdje weer hervat worden. In het laatste half uur scoorden Misidjan en Van Wolfswinkel nog, waardoor FC Twente met 4-0 won van NEC.