Eerste elftal

Bijzonder groot contrast voor scheidsrechter Oostrom, vijf seizoenen na FC Twente-debuut

Bijzonder groot contrast voor scheidsrechter Oostrom, vijf seizoenen na FC Twente-debuut

Na het weekend van de bekerfinale zijn FC Twente en Almere City FC de clubs die de draad in de eredivisie weer oppakken. De wedstrijd in De Grolsch Veste wordt woensdag om 18:45 uur al gespeeld. Deze wedstrijd wordt doordeweeks gespeeld omdat het zaterdag Koningsdag is en speelronde 31 daardoor over vier dagen is gesmeerd.

Het duel tussen FC Twente en Almere City staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom, zo heeft de KNVB bekendgemaakt. Hij wordt geassisteerd door grensrechters Van Zuilen en Schaap. Martin Pérez is de vierde man in Enschede. Vanuit Zeist is Martin van den Kerkhof de VAR, Janssen is de AVAR.

De allereerste wedstrijd die Oostrom ooit floot van FC Twente, was toevallig de laatste thuiswedstrijd die de club speelde tegen Almere City. In het seizoen 2018-2019 speelden de ploegen tegen elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij een doelpunt van Tom Boere op assist van Aitor Cantalapiedra werd het 1-0 in Enschede. Vijf seizoenen later fluit hij het duel weer. Deze keer is het voor FC Twente niet een duel richting het kampioenschap in de KKD, maar richting de voorrondes van de Champions League. Het contrast is bijzonder groot.

Oostrom moest na zijn FC Twente-debuut ruim vier jaar wachten om de club nog een keer te fluiten, maar heeft dat inmiddels alweer drie keer gedaan. Vorig seizoen floot hij het uitduel tegen Go Ahead Eagles (2-0 nederlaag), dit seizoen was hij de leidsman bij Excelsior-thuis (4-2 overwinning) en Vitesse-uit (1-2 overwinning). Voor Oostrom wordt het in totaal de elfde eredivisiewedstrijd van het seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties