Eerste elftal

Bizar: 11,25 miljoen euro netto voor Ugalde bij Spartak Moskou

Bizar: 11,25 miljoen euro netto voor Ugalde bij Spartak Moskou

Meerdere mensen binnen FC Twente deden een poging om Manfred Ugalde uit te leggen dat hij beter geen transfer naar Spartak Moskou kon maken. De 21-jarige spits had zijn beslissing echter allang genomen. Voor de miljoenen vertrekt hij naar Rusland. Bij FC Twente verdiende Ugalde met zo'n 500.000 euro per jaar geen misselijk salaris, maar dat staat niet in vergelijking met wat de Costa Ricaan in Moskou gaat verdienen.

Jeroen Kapteijns van De Telegraaf bracht zondagochtend op X naar buiten dat Ugalde bij Spartak naar schatting een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar netto gaan verdienen. Ugalde gaat voor 4,5 jaar tekenen, wat betekent dat zijn contract in totaal een waarde van 11,25 miljoen euro heeft.

Ugalde vloog dit weekend naar Istanbul voor een medische keuring, om vervolgens de reis te maken naar Moskou. Daar kwam hij gisternacht om 00:45 uur aan. FC Twente zal dertien miljoen euro in één keer ontvangen. Daarnaast zijn er nog haalbare bonussen die de club in de toekomst nog twee miljoen euro kunnen opleveren.

Eerder brachten we kort een bericht naar buiten dat het om een hoger bedrag zou gaan. Kapteijns had het echter over netto in plaats van bruto, waardoor er een misverstand ontstond. Het bedrag dat er nu staat, klopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties