Eerste elftal

Bizar: Verbeek ontving kogelbrief van 'Twente-supporter'

Bizar: Verbeek ontving kogelbrief van 'Twente-supporter'

Gertjan Verbeek heeft onthuld dat hij een kogelbrief heeft ontvangen in zijn tijd als trainer bij FC Twente. In het seizoen 2017-2018 werd hij al vroeg in het seizoen aangesteld als de vervanger van de ontslagen René Hake. Ook met Verbeek aan het roer wist de ploeg zich niet te herpakken en Verbeek werd vlak voor de officiële degradatie ook op straat gezet.

Het waren roerige tijden in Enschede en dat heeft Verbeek ook geweten. De krachten die loskomen als het slecht gaat bij een volksclub zijn onmeetbaar. Uit vele hoeken werd de onvrede kenbaar gemaakt door de fans, maar de kogelbrief die Verbeek kreeg toegestuurd is wel het meest extreme voorval.

"Het vervelende is dat je als voetbaltrainer, waar je wordt beoordeeld op je prestaties, je via social media ook keihard onderuit wordt gehaald. Vooral door anonieme mensen en tot doodsbedreigingen aan toe. Die kreeg ik dan via Twitter", vertelt de oud-trainer van FC Twente tijdens De gevaarlijkste wegen van de wereld.

"Ik heb ook wel eens een kogelbrief gehad. Die krijg je dan in een envelop. We hebben tegen die man geen aanklacht ingediend. Die is opgespoord en heeft spijt betuigd. Daar was het ook klaar mee. Maar het zet je wel aan het denken." Kreeg je dan ook extra beveiliging thuis? "Nee, niet thuis, maar wel bij het wegrijden bij het stadion van FC Twente. Maar het is voor je gezin heel vervelend, want vooral mijn vrouw had er heel veel moeite mee en werd ook echt bang. Die ging steeds meer lezen op social media en uit zelfbescherming heb ik gekozen dat niet te doen."

Ondanks alles heeft hij geen spijt van zijn keuze voor FC Twente. "Ik heb er geen spijt van, maar ik vind het jammer dat het niet is geworden wat ik en de mensen die het toen voor het zeggen hadden zich ervan hadden voorgesteld."

  • Win 100 (!!) keer je inzet bij winst FC Twente op Ajax. Actie alleen voor 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties