Eerste elftal

Boadu nog niet klaar voor basisplaats: "Er moet nog een stap bij"

Boadu nog niet klaar voor basisplaats: "Er moet nog een stap bij"

Op de laatste dag van de winterse transferwindow wist FC Twente zich nog te versterken met Anass Salah-Eddine en Myron Boadu. Het tweetal heeft zich tot dusver niet in de basis weten te knokken. Salah-Eddine moet Gijs Smal voor zich dulden, terwijl Boadu eerst volledig fit moet worden alvorens hij de concurrentiestrijd met Ricky van Wolfswinkel écht aan kan gaan.

In gesprek met RTV Oost laat trainer Joseph Oosting zich uit over de nieuwelingen. "Salah-Eddine is natuurlijk wat fitter dan Myron. Bij Myron moet er nog wel een stap bij, vind ik", praat Oosting over de fysieke inhoud van Boadu. "Dat krijg je door te spelen. Vorige week hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen Heerenveen, toen hebben beide mannen gespeeld." Salah-Eddine speelde de hele wedstrijd, Boadu speelde een uur.

"De belangrijke maanden komen eraan, dan is het wel goed dat ze fit en scherp zijn. Salah-Eddine is dat al, die is ook ingevallen." De linksback speelde ruim twintig minuten tegen Go Ahead Eagles. "Myron valt ook elke keer in, maar ik vind dat daar nog wel een stap bij moet", besluit Oosting.

Bij binnenkomst was al bekend dat FC Twente de fitheid van Boadu rustig op zou bouwen. Hij speelde tot dusver een keer een kwartier, een keer twintig minuten, een keer veertig minuten, een keer zestig minuten (oefenwedstrijd) en vorige week zondag speelde de spits ruim twintig minuten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties