Eerste elftal

Bondscoach Costa Rica legt bal bij Ugalde: "Kan niemand forceren om te komen"

Bondscoach Costa Rica legt bal bij Ugalde: "Kan niemand forceren om te komen"

Manfred Ugalde bedankte eind 2021 voor het nationale elftal van Costa Rica. De twintigjarige spits kon niet meer door één deur met bondscoach Luis Fernando Suárez na diens negatieve uitlatingen over Ugalde in de media. De naam van de aanvaller van FC Twente is weer helemaal op komen laaien in Costa Rica nadat hij in anderhalf wedstrijd drie goals heeft gemaakt voor de Tukkers.

Velen schreeuwen om een terugkeer van Ugalde bij het nationale elftal en wijzen naar de bondscoach, die een verzoeningsgesprek met de spits zou moeten houden. Tegenover ESPN Deportes heeft Suárez gereageerd. "Jullie weten waarom Ugalde niet bij het nationale elftal zit. Ik kan niemand forceren om te komen."

Suárez legt de bal dus bij Ugalde. Wat zou er volgens de bondscoach moeten veranderen om de jongeling wel weer op te roepen? "Daar heb ik geen antwoord op, omdat die beslissing niet bij mij ligt. Ik wil niet onbeschoft zijn, maar ik heb daar geen antwoord op", aldus Suárez, die nog tot eind 2026 een contract heeft bij de nationale ploeg. Als Ugalde de komende jaren voor Costa Rica zou willen uitkomen, moet hij dus het gesprek aangaan met de bondscoach.

De van oorsprong Colombiaanse trainer geeft aan dat hij heeft geleerd van het voorval. "Met Ugalde zei ik iets dat ik niet had moeten zeggen op dat moment. Ik was te eerlijk en het probleem is al twee jaar lang niet opgelost. Ik wil de problemen niet opzoeken", besluit de bondscoach van Costa Rica.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties