Eerste elftal

Boschker steunt bekerkeeper Drommel: "Wat anders dan helemaal geen ervaring"

Boschker steunt bekerkeeper Drommel: "Wat anders dan helemaal geen ervaring"

Dit weekend speelt FC Twente geen wedstrijd in verband met de finale van de KNVB Beker. Deze wordt zondag om 18:00 uur gespeeld in De Kuip en gaat tussen Ajax en PSV. Bij deze wedstrijd zal voormalig FC Twente-doelman Joël Drommel onder de lat staan. De goalie zit normaal op de bank, maar mag van trainer Ruud van Nistelrooij keepen in de beker. Hij heeft veel vertrouwen in Drommel en ziet hem ook als een eerste keeper, zo zei hij deze week.

Sander Boschker weet er alles van hoe het is om alleen te mogen keepen in de beker. In het seizoen 2010-2011 kreeg Nikolaj Michajlov de voorkeur boven het clubicoon. Boschker mocht wel in de beker keepen en deed dat uitstekend: FC Twente won de KNVB Beker. "Ik was enorm gemotiveerd, wilde laten zien dat ik de eerste doelman moest zijn", weet de oud-doelman zich te herinneren in gesprek met de Volkskrant.

Boschker denkt dat de keuze van Van Nistelrooij geen verkeerde is. "Joël heeft al bijna een heel seizoen voor PSV gekeept en in de Europa League gespeeld. Hij heeft bewezen dat hij het niveau aankan. Het was anders geweest als hij achttien jaar was en nog helemaal geen ervaring had", besluit de voormalig keeperstrainer van Drommel.

Drommel keepte dit bekertoernooi al vier duels voor PSV. Hij kreeg in elke wedstrijd één tegengoal. In januari won PSV met 1-2 op bezoek bij Sparta Rotterdam. In de achtste finale werd FC Emmen met 3-1 opzijgeschoven. Diezelfde uitslag werd genoteerd bij het thuisduel tegen ADO Den Haag in de kwartfinale. In de halve finale werd Spakenburg met 1-2 verslagen. Zondag om 18:00 uur is Ajax de tegenstander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties