Eerste elftal

Brama blijft waarschijnlijk betrokken bij FC Twente, maar wil ook genieten van vrije tijd

Brama blijft waarschijnlijk betrokken bij FC Twente, maar wil ook genieten van vrije tijd

Wout Brama won alle nationale prijzen die hij maar kon winnen met FC Twente. In zijn eerste periode bij de club won hij het landskampioenschap, de KNVB Beker, tweemaal de Johan Cruijff Schaal en in zijn tweede periode won de 36-jarige middenvelder ook nog eens de Keuken Kampioen Divisie met FC Twente. Na dit seizoen stopt Brama met voetballen.

Als hij moest kiezen tussen de landstitel in 2010 en het KKD-kampioenschap in 2019, voor welke zou hij dan gaan? "De mooiste blijft voor mij altijd het kampioenschap in 2010, omdat dat zo uniek is in de historie van de club. Maar de belangrijkste was in 2019, absoluut, by far", vertelt Brama op het officiële YouTube-kanaal van FC Twente.

Na het beëindigen van hun voetbalcarrière zeggen oud-spelers weleens dat ze in een soort zwart gat vallen. Wat wordt Brama's zwarte gat? "Ik heb samen met Maud Roetgering een kinderboek uitgebracht (Wout en Maud, red.), dus daar zullen we de komende tijd denk ik nog wel druk mee zijn. Ik ben ook met de club in gesprek om te zien waarin we elkaar kunnen vinden."

"Maar ik zal ook veel tijd met mijn gezin willen doormaken. Mijn vrouw heeft een leuke baan, zij is daar druk mee, en ik heb een kindje van twee waar ik graag tijd mee wil doorbrengen. We zullen eens lekker op vakantie gaan, wat normaalgesproken niet zo heel goed en lang kan. Er zal wat tijd zijn voor mijn eigen gezin met mijn broers en mijn ouders. Misschien dat we daar een keer een weekendje kunnen plannen of wat leuks kunnen bedenken. Er is wat meer vrijheid", aldus de aanvoerder van FC Twente.

"Normaalgesproken wordt in het voetballeven je schema bepaald door een trainer. Die moet je volgen, wat er ook gebeurt in je leven. Iedereen past zich daarop aan. Daar kun je als voetballer niet zoveel aan doen, alleen de omgeving moet zich wel op jou aanpassen. Dat vond ik nooit zo heel prettige gedachte. Misschien kan ik mezelf nu een beetje aanpassen aan de rest."

De kans bestaat dus dat we Brama nog terugzien bij FC Twente? "Die kans bestaat zeker. Dat zou ik heel leuk vinden. Het is niet gezegd dat het zeker gaat gebeuren. Ik sta overal voor open, moet ik zeggen. Ik denk dat het wel voor de hand ligt dat het gaat gebeuren", besluit Brama, die aankomende zondag na de thuiswedstrijd tegen Ajax in het zonnetje zal worden gezet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties