Eerste elftal

Brama nog niet van plan om te stoppen, maar wil niet vertrekken bij FC Twente

Brama nog niet van plan om te stoppen, maar wil niet vertrekken bij FC Twente

Wout Brama heeft de laatste jaren te maken met veel blessureleed. De ervaren middenvelder miste dit seizoen maar liefst 17 van de 24 eredivisiewedstrijden wegens blessureleed. Brama kwam nog maar 143 minuten in actie verdeeld over 6 wedstrijden. Desondanks wil hij nog niet stoppen met zijn carrière als profvoetballer.

Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN krijgt hij de vraag of dit zijn laatste seizoen als profvoetballer is. Hij laat eerst een stilte vallen maar geeft vervolgens antwoord: "Nee." Wat heeft hij voor ogen? "Nou, het is geen keiharde 'nee' en ook geen keiharde 'ja', ik moest een beetje twijfelen."

"Ik ben afgelopen oktober geopereerd aan mijn enkel, ik heb een stukje extra botgroei daar weggehaald. Dat heb ik niet gedaan om daarna nog één of twee wedstrijden te spelen, maar om volledig fit te raken. Dan vind ik voetbal nog gewoon echt heel erg leuk. Alleen je moet ook naar de realiteit kijken", aldus Brama.

"Ik ben de laatste jaren te veel geblesseerd geweest om van waarde te zijn voor de club. Als je niet van waarde bent en niet fit bent, vind ik voetbal niet zo leuk. Maar op het veld staan, met de jongens bezig zijn, met processen binnen het team bezig zijn, verbinder kunnen zijn tussen staf en spelers, dat vind ik nog steeds echt heel leuk om te doen. Ik denk dat ik dat goed kan."

"Alleen als je niet fit bent, houdt het op. Dan ben je minder onderdeel van de groep en is het gewoon niet zo leuk. Je moet er veel voor laten, tenminste, dat doe ik. Het is heel fijn als je er dan wat voor terugkrijgt. Op dit moment krijg ik er alleen minder voor terug als ik zou willen. Het moment van stoppen komt zeker dichterbij, maar als je me nu keihard vraagt: ga je stoppen, 'ja' of 'nee', zeg ik nog steeds 'nee'. Ik vind voetbal echt nog veel te leuk", zegt de 36-jarige routinier.

Ziet Brama zichzelf nog ergens anders spelen dan bij FC Twente? "Nee, dat zie ik niet meer gebeuren. Alles mag hoor, haha. Nee, ik wil hier graag afsluiten. Dat is ook de bedoeling geweest toen ik hier vijf jaar geleden weer terugkwam. Ik ben uit Australië echt teruggekomen om hier af te sluiten. Om de club weer te helpen om omhoog te kijken en richting de subtop van de eredivisie te gaan. We hebben zelfs Europees gehaald vorig jaar, dus ik ben heel blij dat ik weer terug ben gekeerd bij FC Twente, want dat was mijn droom toen ik terugkwam uit Australië. Dus nee, ik ga niet nog naar een andere club."

"Heel veel mensen hebben tegen mij gezegd: 'Je moet stoppen op je hoogtepunt'. Ja, dan had ik op mijn 23e moeten stoppen. Toen werd ik kampioen met FC Twente, bij de club waar ik ben begonnen op mijn twaalfde. Dat was een beetje vroeg geweest, maar ik wist wel dat het niet mooier voor mij ging worden. Na het jaar dat we kampioen werden in de KKD zeiden ook heel veel mensen dat ik moest stoppen op mijn hoogtepunt. Maar ik heb daarna nog heel veel lol beleefd in het voetbal en heb nog veel gespeeld. Ik vind het minder afwezig zijn en minder spelen horen bij het natuurlijk afscheid nemen van je profcarrière", vertelt Brama.

"Voor nu is de deur nog niet helemaal dicht, maar de club moet er wat van vinden, ik moet er zelf wat van vinden en de nieuwe trainer moet er wat van vinden. Het moment van stoppen komt natuurlijk wel steeds dichterbij", besluit Brama.

Poll

Zie jij Brama graag nog een jaar bij FC Twente spelen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties