Eerste elftal

Brama openhartig: "Het was een pittige periode met veel pijn"

Brama openhartig: "Het was een pittige periode met veel pijn"

Na een afwezigheid van drie maanden, maakte Wout Brama dinsdagavond zijn rentree in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Telstar. De routinier mocht diep in de tweede helft invallen en speelde in totaal 13 minuten mee. De reden van zijn lange afwezigheid was een operatie aan zijn voet. Tijdens de revalidatie had het clubicoon het niet altijd even makkelijk.

"Het was pittig. Ze hebben een stuk bot weggehaald in m'n voet die al vanaf vorig jaar januari in de weg zat", vertelt Brama openhartig in gesprek met FC Twente TV. "Ik heb twee keer een injectie gehad om dat weefsel rustig te houden. Dat lukte heel goed waardoor ik ook kon spelen, maar dit was een uitstekend moment om de operatie te plannen zodat ik daar geen pijn meer heb. Dat is een stuk fijner dan met pijn voetballen, want dat stukje bot prikte constant in m'n weefsel en dat deed gewoon heel veel pijn. Nu ben ik vrijer om te spelen en hopelijk met minder blessures, want dit zou ook de oorzaak van mijn kuitblessures kunnen zijn."

De revalidatie ging niet zonder slag of stoot. "Het was een pittige periode met veel pijn. Daarna wordt dat minder en rationeel weet je dat er een einde komt aan deze revalidatieperiode, alleen sta je er soms emotioneel wat anders in. Dan denk je: vandaag is niet zoveel anders dan gisteren en eergisteren. Dan duurt het soms te lang. Als je een keer een blessure ebt meegemaakt dan weet je dat. Het was pittig, maar als het op mentale weerbaarheid neerkomt dan heb ik niet zo'n probleem."

En hoe nu verder? Kan je weer gewoon spelen? "Ik ben vanaf nu weer een week volledig in training. Ik zit dus nog niet op 100 procent fitheid, maar laat ik zeggen 70 of 80 procent. Er moeten dus stappen gemaakt worden qua fitheid. Tegen Telstar kon ik niet meer dan 20 minuten spelen, maar in de toekomst kan ik weer volle bak. Ik voetbal natuurlijk niet om in de gym te zitten. Ik sta liever op het veld om met die jongens te trainen en te voetballen. Dat is het leukste dat er is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties