Eerste elftal

Brama wijst Bruggink op 'groot verschil' komend seizoen

Brama wijst Bruggink op 'groot verschil' komend seizoen

FC Twente heeft zich geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. Mocht het niet de groepsfase van het miljoenenbal halen, dan stroomt de club daar bij de Europa League in. De Tukkers zullen dus hoe dan ook dubbele wedstrijden in de week gaan spelen. Arnold Bruggink beseft na een gesprek met Wout Brama dat dit voor kansen, maar ook problemen kan gaan zorgen.

De goede prestaties van het team worden voor Bruggink bijna normaal. "Het went redelijk snel allemaal, af en toe moet ik ook tegen mezelf zeggen: Het is best bijzonder wat we presteren", vertelt hij in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. Komend seizoen gaat de club uit Enschede Europees voetbal spelen. "Die nieuwe situatie gaat een groot verschil maken voor ons. Brama zei dat laatst nog tegen me."

Clubicoon Brama speelde in het verleden met FC Twente al Europees voetbal. Onder andere het seizoen van 2010-2011, waarin er Champions League werd gespeeld. Hij weet als geen ander hoe dit in zijn werk gaat en dat dit voor moeilijkheden kan zorgen. "Je speelt op donderdag honderd procent, op zondag voel je je tachtig procent, maar moet je óók honderd procent presteren."

Bruggink sprak hem hierover en is zich hiervan bewust. Echter ziet de technisch directeur ook mogelijkheden. "Het is een prachtig podium voor spelers, om zich te ontwikkelen, om zich te testen tegen betere spelers. Die kansen willen we ze ook geven. En je wilt ook ruimte houden voor eigen jeugdspelers die door kunnen komen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties