Eerste elftal

Brama zal kennis van Streuer als een spons absorberen met technisch directeurschap als ultieme doel

Brama zal kennis van Streuer als een spons absorberen met technisch directeurschap als ultieme doel

Wout Brama is weer terug bij FC Twente. De middenvelder stopte aan het einde van het afgelopen seizoen en na een break van iets meer dan tien maanden gaat hij nu aan de slag als onderdeel van het technisch apparaat van de Tukkers. Hij werd aangesteld door oud-collega Arnold Bruggink die sinds 1 juli 2023 de eindverantwoordelijke is als technisch directeur. Hij zal nauw samen gaan werken met jeugdspelers, maar ook met Bruggink en Streuer.

"Brama wordt het bruggenhoofd tussen de talenten die al bij FC Twente onder contract staan en de eerste selectie." Het betreft de spelers die FC Twente al definitief heeft overgenomen van de gezamenlijke FC Twente/Heracles Academie. "Die jongens gaat hij begeleiden en hij zei vorige week nog: dat deed ik als aanvoerder eigenlijk al informeel en nu heeft dat een formeel karakter gekregen. En dan moet je aan heel veel facetten denken waarmee hij die jongens gaat helpen."

"Wat kom je allemaal tegen op je pad naar het eerste elftal", vervolgt Ten Voorde bij de Tubantia. "Brama kan hierbij putten uit zijn rijke carrière. Fysiek, mentaal. Noem het allemaal maar op. Hij had jeugdinternational Benjamin Nagel al een beetje onder zijn hoede en nu krijgt hij daar een hele rits aan spelers bij. Lucas Vennegoor of Hesselink, Mats Rots, Gijs Besselink en noem maar op." Er is één ding dat hij niet gaat doen met de spelers en dat is het veld op. "Dat is aan de staf. FC Twente heeft natuurlijk heel veel specialisten in huis die verantwoordelijk zijn voor hun vakgebied.

"Verder gaat Brama ook meepraten en meedenken met Arnold Bruggink. Hij sluit aan bij de technische overleggen en hij gaat nog een beetje scoutingswerk verrichten en meepraten over spelers." Brama werd recentelijk al samen met Streuer gespot naast het trainingsveld. Brama heeft in een eerder interview al laten weten dat hij in de toekomst graag technisch directeur zou willen worden van FC Twente. Met Streuer nog binnen de gelederen kan dus niet alleen Bruggink, maar ook Brama veel leren van de geslepen onderhandelaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties