Eerste elftal

Brenet weg bij FC Twente? "Een buitenlands avontuur zit nog in zijn hoofd"

Brenet weg bij FC Twente? "Een buitenlands avontuur zit nog in zijn hoofd"

Joshua Brenet heeft een aflopend contract bij FC Twente. De rechtsback kan komende zomer transfervrij vertrekken bij de Tukkers. In het verleden speelde hij voor onder andere PSV, TSH Hoffenheim en Vitesse. Tijmen van Wissing verwacht dat Brenet oren zou hebben naar een nieuw avontuur in het buitenland.

In een interview na afloop van de wedstrijd vertelde Brenet dat hij nog geen beslissing had gemaakt over zijn toekomst. Nico Wantia vindt dat erg opvallend. "Daar heeft hij nog niet over nagedacht, zei hij. Hij leeft van wedstrijd naar wedstrijd, dus hij zal het wel van de zomer bekijken. Als hij een beetje in het gareel loopt, dan is het volgens mij een hele goede speler. Zeker met de cijfers van vorig seizoen", oordeelt hij bij de Oosttribune.

Wel realiseert Wantia zich dat Brenet een voetballer is waar haken en ogen aan zitten. "Het is alleen wel een speler met een gebruiksaanwijzing." Hiermee doelt de sportverslaggever op onder andere een disciplinaire schorsing van de rechtsback en de vermeende mishandeling van zijn vriendin. Tijmen van Wissing sluit zich bij Wantia aan. "Daar zeg je wel wat, dat klopt helemaal."

Al ziet Van Wissing Brenet nog wel eens vertrekken naar het buitenland en zo'n speler gaat FC Twente volgens hem niet kunnen vervangen. "De kwaliteit Brenet ga je natuurlijk niet terugkrijgen, je wilt hem behouden. Alleen ik denk dat een buitenlands avontuur nog in zijn hoofd zit. Hij wil daarvoor gaan, om zo zijn carrière nog te gelde te maken."

Toch beseft hij zich dat de keuzes van de rechtsback niet te voorspellen zijn. "Ik heb me tijdens zaken van Brenet al wel vaker gedacht dat hij zou gaan. Het verhaal van Bruggink dat we in Turkije hebben meegemaakt. Toen was hij disciplinair geschorst en hebben we ook verhalen gehoord dat hij zou gaan. Toen zou het je niet verbazen, maar dat was uiteindelijk niet het geval. Ik zou ook niet verrast zijn als hij toch nog blijft", besluit Van Wissing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties