Eerste elftal

'Opbloeiende' Brenet nog in ongewisse over toekomst bij FC Twente

'Opbloeiende' Brenet nog in ongewisse over toekomst bij FC Twente

Na de terugkeer van zijn blessure in november wist Joshua Brenet nog niet zijn hoge niveau van vorig seizoen aan te tikken. Bij vlagen gaat het echter steeds beter met Brenet, die zijn rendement de laatste twee wedstrijden weer heeft teruggevonden. Vorige week was hij tegen Go Ahead Eagles goed voor een goal en een prachtige assist, zaterdagavond maakte de 29-jarige rechtsback de winnende goal op bezoek bij Vitesse. Dit brengt zijn totaal op twee goals en twee assists in dertien competitieduels, nadat hij in december tegen Excelsior al goed was voor een assist.

Brenet ontkent niet dat hij een lastigere periode achter de rug heeft. "Het is altijd lekker om belangrijk te zijn voor het team, vooral met dit doelpunt", zegt Brenet in gesprek met RTV Oost. "Om het op het einde helemaal te kunnen ombuigen en heel belangrijk te zijn, is al helemaal geweldig. Het is goed om na een wat mindere periode nu weer een soort van op te bloeien, al wil ik zeggen dat mijn spel vandaag niet helemaal top was. Om dan alsnog belangrijk te zijn voor het team, is geweldig."

Brenet maakte een doelpunt uit de kluts. Hij weet dan ook niet meer precies hoe de goal ging. "De bal kwam erin via een combinatie of wat dan ook, hij kwam bij de tegenstander terecht en opeens kwam hij voor mijn voeten. Toen schoot ik hem er maar in. Het ging heel snel." Er werd nog geappelleerd voor buitenspel. "Dat had ik op dat moment helemaal niet door. Daarna gaan ze altijd checken, maar ik weet niet of ze naar mij gingen kijken, of dat het bij Mitchell (van Bergen, red.) of daarvoor al was."

Voor Brenet was het zijn eerste FC Twente-doelpunt in een uitwedstrijd sinds het bezoek aan het Servische FK Cukaricki op 4 augustus 2022. "Het was wel eventjes geleden", lacht Brenet. "Maar zo zie je maar dat ik het ook nog steeds buiten De Grolsch Veste kan." 'Brenet is terug', stelt de interviewer. Maar is hij ooit weggeweest? "Naar mijn gevoel niet", zegt de vleugelverdediger met een grote lach, om de stelling vervolgens te bevestigen. "Hij is weer terug."

Toekomst

Brenet is nog in ongewisse over zijn toekomst bij FC Twente. "Ik heb er nog niet echt over nagedacht en laat het een beetje op me afkomen. We hebben hier en daar wel gesprekken, alleen ik kijk met de tijd wel hoe het loopt." Eerst even die derde plek binnen hengelen. "Dat is het belangrijkste", besluit 'Josh'.

In januari 2022 werd Brenet, die destijds op een dood spoor zat bij het Duitse TSG Hoffenheim, naar De Grolsch Veste gehaald. Hij was heel dankbaar voor deze kans en had het zo naar zijn zin in Enschede dat hij in de opvolgende zomer voor twee jaar bijtekende. Daarbij was de afspraak om na één jaar voor een relatief beperkt bedrag te vertrekken om nog een mooie stap te maken. Van een transfer kwam het echter niet. Aankomende zomer loopt het contract van de rechtsback, die deze maand zijn dertigste verjaardag viert, af.

Opinie: Moet FC Twente proberen het contract van Brenet te verlengen? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar nader in de reacties.

Poll

Moet FC Twente proberen het contract van Brenet te verlengen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties