Eerste elftal

Bruggink kan nog niet met geld smijten: "Daar zit echt een megaverschil"

Bruggink kan nog niet met geld smijten: "Daar zit echt een megaverschil"

Door de derde plaats in de eredivisie te behalen ontvangt FC Twente volgend seizoen minimaal tien miljoen euro van de UEFA. Dit kan oplopen tot zo'n veertien tot vijftien miljoen euro bij het behalen van de play-offs van de Champions League en zelfs tot 25 tot 30 miljoen euro bij het behalen van de groepsfase van de Champions League.

Komen de miljoenen meteen naar Enschede? "Nou, dat valt wel mee", zegt technisch directeur Arnold Bruggink, die zich nog niet rijk rekent. "Als je echt geld wil gaan verdienen, moet je zorgen dat je in de groepsfase terechtkomt. Er zit een megaverschil tussen de voorronde en de groepsfase."

"We moeten twee voorrondes doorkomen. Dat zal een hels karwei worden. Dat snappen we zelf ook. We gaan er alles aan doen. Als we het in de voorronde niet redden, zijn we al verzekerd van de groepsfase van de Europa League. Dat is voor ons ook al fantastisch", besluit Bruggink.

De technisch directeur zal dus niet gelijk met geld kunnen smijten, zoals zijn adviseur Jan Streuer ook al aangaf. Bruggink heeft linksbuiten Sayf Ltaief al binnen en naar verluidt wordt Bas Kuipers voor 500.000 euro overgenomen van Go Ahead Eagles. Wout Weghorst zal ook nog moeten komen. Verder zal er sowieso nog een rechtsback op de agenda staan en zal er waarschijnlijk ook nog gekeken worden naar nog een linksbuiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties