Eerste elftal

Bruggink maakt bekend of FC Twente zich deze winter zal versterken met nieuwe spelers

Bruggink maakt bekend of FC Twente zich deze winter zal versterken met nieuwe spelers

Arnold Bruggink is sinds 1 juli technisch directeur bij FC Twente. De oud-speler van de Tukkers werkt samen met Jan Streuer, die hem de eerste maanden helpt en ondersteunt in zijn nieuwe rol. Bruggink is samen met Streuer verantwoordelijk voor de transfers van de club. De wintertransferperiode staat voor de deur, wat betekent dat het speculeren over het halen van nieuwe spelers volop aan de gang is.

Technisch directeur Bruggink vertelt de eisen van hem en Streuer voor het halen van een nieuwe speler. "Je wilt ten eerste weten of hij bij de club past, maar ook de karakters van de jongens wil je weten. Maar je moet ook kijken naar wat je nodig hebt in het elftal en dat kan ingewikkeld zijn", vertelt hij aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie. Samen met Streuer vervult hij nu deze rol. "Ik heb daar met Jan Streuer veel contact over en dat is hartstikke leuk."

Toch ziet hij ook belangrijke verbeterpunten als het gaat om transfers. "Je wilt uiteindelijk ook verkopen, maar daar valt bij ons nog wel wat winst te behalen. Zeker als we door willen groeien." De afweging die hij echter moet maken is dat het team ook in kwaliteit moet groeien. "Alleen je wilt ook Europees voetbal halen, want dat brengt ons ook verder. Er zijn dus veel elementen waarmee je te maken krijgt, het is een leuke puzzel."

De transfermarkt opent 2 januari, dus beginnen de speculaties over het aantrekken van nieuwe spelers bij FC Twente. Zo werd onder andere Hammarby IF speler Montader Madjed met FC Twente gelinkt. Bruggink krijgt in Goedemorgen Eredivisie de volgende ja/nee vraag: FC Twente gaat in de winterstop een speler halen. "Nee", antwoordt de technisch directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties