Eerste elftal

Cerny en VfL Wolfsburg in vrije val: Vrees voor degradatie uit Bundesliga

Cerny en VfL Wolfsburg in vrije val: Vrees voor degradatie uit Bundesliga

Vaclav Cerny maakte afgelopen zomer zijn droomtransfer naar de Duitse Bundesliga. De Tsjech zette zijn krabbel onder een vierjarig contract bij VfL Wolfsburg en startte het seizoen als basisspeler. In de tussentijd is er veel veranderd, want de aanvaller is tegenwoordig bankzitter en moet het doen met spaarzame invalbeurtjes. Vanaf de zijlijn moet hij toekijken hoe de ploeg tegen alle verwachtingen in strijd tegen degradatie.

VfL Wolfsburg staat op de 14 plek, maar het gat met de zestiende plek is slechts twee punten. De club die op de zestiende plek eindigt, speelt degradatie play-offs. De plekken 17 en 18 staat garant voor directe degradatie naar de 2. Bundesliga. 17e staat nu FC Köln met zes punten minder dan VfL Wolfsburg. Darmstadt is de hekkensluiter en lijkt sowieso te gaan degraderen. Het gat met nog vijf wedstrijden te spelen is 13 punten met de eerste veilige plek, 15.

VfL Wolfsburg heeft in het kalenderjaar 2024 nog maar één wedstrijd weten te winnen. Dit gebeurde op 10 maart op bezoek bij Werder Bremen (0-2). Cerny zat de hele wedstrijd op de bank. De drie wedstrijden daarvoor en de twee wedstrijden daarna gingen allemaal verloren. Toch is er ook goed nieuws voor Cerny en zijn ploeggenoten, want VfL Wolfsburg speelt nog thuis tegen de drie directe concurrenten VfL Bochum, Darmstadt en Mainz 05. Daartegenover staan nog wel twee zware uitwedstrijden tegen Bayer München en Freiburg.

Opinie: Denk jij dat VfL Wolfsburg het gaat redden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties