Eerste elftal

Cerny spreekt duidelijke taal: "Dat vind ik gewoon heel kut"

Cerny spreekt duidelijke taal: "Dat vind ik gewoon heel kut"

Vrijdag gaf Václav Cerny een prachtige assist met buitenkant links, waarmee hij Virgil Misidjan vrij voor de goal zette. De linksbuiten schoof simpel binnen en maakte er 2-0 van tegen NEC Nijmegen. Na het juichen gebeurde er iets minder prachtigs: NEC-doelman Jasper Cillessen werd bijna geraakt door een beker bier, waardoor de wedstrijd tijdelijk stilgelegd werd.

Cerny was niet blij met de actie. Gefrustreerd zat hij met zijn armen in de lucht naar de supporters te zwaaien. "Je zit vol in de wedstrijd, maakt een geweldige tweede goal", verklaart Cerny zijn frustratie in gesprek met ESPN. "Het is zonde, je weet wat er in de media rondgaat en wat de afspraken zijn."

"Ik heb niet gezien wat er precies is gebeurd. Het is zonde, want je zit er vol in. Dan moet je weer naar binnen, want dat is de afspraak. Dat vind ik eigenlijk gewoon heel kut", besluit Cerny. RKC Waalwijk-aanvoerder Michiel Kramer uitte zaterdagavond ook zijn onvrede over het naar binnen gaan. Lees het in onderstaand artikel.

Vrijdagavond werden maar liefst vier van de elf wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal. Zaterdagavond werden nog eens twee van de drie eredivisiewedstrijden gestaakt. De KNVB komt steeds meer onder druk. Er zijn bijvoorbeeld vraagtekens bij hoe de voetbalbond dit gaat oplossen tijdens de play-offs, als de wedstrijden elkaar in rap tempo opvolgen.

Beelden gooi-incident

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties