Eerste elftal

Chef Sport Telegraaf komt terug op vreemde uitspraak over financiële situatie FC Twente

Chef Sport Telegraaf komt terug op vreemde uitspraak over financiële situatie FC Twente

Chef Sport van De Telegraaf Marcel van der Kraan deed afgelopen week een vreemde uitspraak over de financiële situatie van FC Twente. Hij sprak zijn verbazing uit over de hoge transfersom van vier miljoen euro die de club betaalt voor Manfred Ugalde. Dit in verband met de schulden die FC Twente nog heeft bij de gemeente Enschede.

Van der Kraan zei bij de Kick-off podcast van De Telegraaf het volgende naar aanleiding van het nieuws over Ugalde. "Het geeft wel aan dat ze weer wat vlees op de bot hebben, al heeft Twente volgens mij nog altijd allerlei schulden bij de gemeente en is het voor sommige mensen een raadsel dat die club toch de schulden niet hoeft af te betalen of geen pogingen doet om daar meer in af te dragen."

Een vreemde uitspraak, gezien FC Twente de schulden gewoon netjes afbetaalt. Op de sociale media kwam veel kritiek op Van der Kraan, die in de nieuwe Kick-off podcast terugkomt op wat hij heeft geroepen. "Als we het niet bij het goede eind hebben, moeten we wel gewoon sportief zijn bij De Telegraaf om iets recht te zetten", begint de Chef Sport.

"Ik kreeg vrijdagavond al Richard Peters (de perschef van FC Twente, red.) aan de lijn. Hij zei: 'Ho eventjes, wij hebben de financiële zaken echt goed voor elkaar. Wij hebben voortreffelijke regelingen met de gemeente.' Ik had natuurlijk aangehaald dat er nog steeds wat schulden zijn. Als je dan dure spelers gaat kopen, zeggen de concurrenten van Twente: 'Goh, hoe kan dat allemaal?'", aldus Van der Kraan.

"Maar ja, dan moeten we ze ook wel uitleggen dat de gemeente gewoon voortreffelijke betalingsregelingen heeft met FC Twente, dat FC Twente al die regelingen en afspraken nakomt en gewoon netjes aflost. Ja, er gaat wat tijd overheen. Je kan wat geld investeren in het aflossen van je lening, maar Twente heeft daar een afspraak voor en komt die netjes na."

"De irritatie zit bij de concurrerende clubs in de eredivisie over de rol van de gemeente. Daar kun je van alles van vinden, maar er zijn duidelijke afspraken. Men kleurt tussen de regeltjes en lijntjes in. Als dat in orde is, dan moeten wij dat bij deze gewoon rechtgezet hebben. Alleen niet elke club heeft zoveel steun" besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties